Noll till hundra - Vi kom fram till London "safe and sound", men idag ramlade jag av igen... 98 gånger kvar! =P
DEC
17
2014

Vi kom fram till London "safe and sound", men idag ramlade jag av igen... 98 gånger kvar! =P

Hallå!

Trots ett trångt tåg mellan Calais och Dover, massor av trafik och super-smala gator genom London så tog vi oss fram hela och rena – kanske med några nya ovänner – men ändå hela och rena. =)
   

Tror ni att jag blev glad när en skylt med texten "Olympia" äntligen dök upp? Oja att jag blev, äntligen framme.
   

I förrgår hann jag med lite sight-seeing i London, med världens bästa guide, min mentor som är här på ett domarseminarium. Jag är extremt avundsjuk, hade också velat gå! =(
   

Efter sight-seeingen tog jag tåget hit till Winchfield, lite sydväst om London. Här bor min vän Josefin, som jag träffade under tävlingarna i Hickstead i somras. Superhärlig tjej som har utvecklats så otroligt mycket som ryttare den senaste tiden, jag hoppas vi får se mycket av henne på tävingsbanorna fram över. =D Det var så väldigt roligt att jag äntligen fick möjligheten att komma hit och hälsa på.

Josefin hämtade mig ifrån tåget efter jobbet och så åkte vi hit till hennes underbart gulliga lilla lägenhet, här hade hon redan bäddat och gjort iordning. Åh så mysigt, bättre än många hotell. =)
   

Igår morse gick vi upp och åkte till ett litet café och käkade english breakfast, innan vi drog till stallet. Det var kul att testa något riktigt typiskt engelskt.
   

Väl i stallet började vi med att mocka boxarna, eller rättare sagt, jag tiittade på och Josefin mockade. Har aldrig mockat i halm innan... Men jag hjälpte till att tömma skottkärran i alla fall. =)
   

När vi var klara var det dags för ridning, Josefin red sin fux först. Sedan var det min tur att rida Troy, en supersöt skimmel. Det gick faktiskt jättebra, ända tills Troy blev skrämd av att någon tappade något utanför ridbanan. Då satte han av i full galopp tvärs över den, ingen större fara med det, jag lyckades hålla mig kvar. Men sedan kom väggen och Troy gjorde något man skulle kunna kalla ett "sliding stop", samtidigt som han svängde vänster.

Jag, som redan var lite framåtlutad och hade mest vikt på höger sida, la armarna på hans hals och evakuerade sadeln åt höger. Jag landade faktiskt på fötterna denna gång, i alla fall för en sekund innan jag drattade med arslet rakt ner i manegebotten. Detta kommer bli ett fint blåmärke på min rumpa. 
   

Men med facit i hand borde jag stannat kvar, det var över efter "the sliding stop". Efter att Troy hade svängt till vänster, så stannade han och tittade på mig... "Vafan gör du där?", "Oj, herregud vad har jag gjort" ... och så travade han iväg ett varv lite smått skärrad över att jag ramlade av. Det var ju inte hans mening alls. Och efter några travsteg vände han och gick tillbaka till mig och Josefin igen.
   

Jag klarade mig fint men jag blir ju alltid så orolig för hästens skull, så jag bad först Josefin att hoppa upp igen. Men då sa hon: "Nej nej, du skall hoppa upp igen! Man måste hoppa upp igen direkt." Och det gjorde jag!
Jag hoppade upp och mina ben skakade när jag satte foten i stigbygeln, Troy var också lite skärrad. Men efter ett skrittsteg slutade mina ben att skaka och kanske efter 15-20 steg, med massor av klappande och kliande, slappnade Troy av igen och vi både skrittade, travade och galopperade.. Så ja verkligen, slutet gott allting gott. Både häst och ryttare är okej!

Vill ni se film när jag galopperar med Troy? Kolla in på Instagram, Dressyrsatsningen heter jag där.

Nu skall vi åka till stallet och rida igen! Sedan blir det London och Olympia. =D

Donald hälsar! =)

Kram!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26783 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 74029 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 78109 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 82703 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
ArkivSenaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.