Noll till hundra - What a busy week... Pjuuh...
JAN
15

What a busy week... Pjuuh...

Klicka på en bild för att starta bildspelet.
Hallå!
I måndags morse flög jag ifrån Düsseldorf till Köpenhamn efter att ha varit med min pojkvän Kevin på tävling i Drachten, Holland. 
Från Köpenhamn tog jag tåget till Skåne och plockade upp en liten men ack så tuff dressyrhäst som tröttnat på livet i kalla Sverige och bestämt sig för att packa sitt pick och pack och flytta ner på franska rivieran. Jag och Harly, eller låt oss kalla honom "Bosse" (vilket jag också kommer återkomma till..), styrde först kosan ner mot Viersen, Tyskland, för att ja "övernatta" där ... fast det var ju på dagen. Kan man säga "överdaga" kanske?! =P Aja, hur som helst så stannade vi där.
   
Natten till igår drog jag och Kevin (som jag kidnappade med mig såklart) vidare mot franska rivieran, närmare bestämt Avignon. Rätt nära där jag började mitt "häst-år" tillsammans med Mads och Jeanna på Vidaubans Dressage Festival när jag körde dem dit.
Vi lyckades navigera oss fram till gården relativt smärtfritt och kom nästan exakt på avtalad tid. När vi rullade in på gården var vi inte helt säkra på att vi kommit rätt, men det tog inte många sekunder innan en kvinna kom springande och viftade att vi skulle köra upp till ett av stallarna.
Vi gick ut och öppnade för "Bosse" som gick lugnt och fint ur lastbilen även fast en åsna stod och skrek på honom några meter bort. Det var många nya intryck för "Bosse" och mycket att titta men han tog det ändå med ro och gick på en liten promenad med sin nya groom medan vi lastade ur all hans mat.
   
Efter ett litet tag kom "Bosses" nya ägare och han var mycket glad över att hans lilla ögonsten hade kommit hem. Han hade varit och köpt ett kanonfint träns med massa svarta Svarowski-kristaller, som glittrade i solen. Jag måste säga att jag också hade kunnat tänka mig att stanna där på franska rivieran, det var inte helt fel att kunna gå ut i bara t-shirt igen. Solen stekte och det var nog närmare 16 grader ute... Vilken kontrast mot Sverige.
Vi lämnade gården tillsammans med ägaren och han guidade oss till en lokal vingård där han följde med oss in och talade om för personalen att de skulle ge oss bästa tänkbara service. :P Vilket vi fick och vi lämnade gården med en låda av lite olika viner. Sedan drog vi vidare upp mot en liten söt stad som heter Valence, där vi tog in på ett hotell och spenderade natten... Men vi åkte redan 04 i morse, man vill ju inte fastna i  Lyons morgontrafik.
   
Missa inte att följa mig och Kevin på Instagram när vi är ute på äventyr.. Dressyrsatsningen & KevinHerld @ Instagram. Bland annat ligger det ute en liten filmsnutt på slutet av Kevins freestyle i Drachten som ni kan titta in på min Instagram.
Nu har vi precis käkat frukost. :) Tillbaka till bilen... Mot Düsseldorf och hästarna. :)
  
Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29566 ggr

Fler inlägg

MAR
25

Ses vi på GHS?

Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 52084 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19

Förvirrad pilot men lika nöjd för det. =)

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 55785 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17

Tävlingsdebuten är gjord! =D

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 60490 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.