EM-kollen - Rolf-Göran tar medalj

EM 2011

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj

Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 70780 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Lunatic blev utdragen ur duschen för omgång två!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Efter första finalomgången valde Jens Fredricson att stryka Lunatic ur del två av Rolex FEI World Cup, något som han meddelade My.

Hon gjorde då som alla hästskötare - gjorde i ordning hästen för hemgång. Men hon kom inte längre än att ta av all utrustning, ta ur knopparna och leda Lunatic till duschen när Jens ringde och sa att de skulle starta!

Då blev det bråttom, Lunatic startade som nummer två i klassens andra omgång.

 

Nere på framridningen blev Jens nämligen övertalad av brorsan Peder som tyckte att det var klart att han skulle rida, detta är något för ålderdomshemmet sedan! När Jens fortfarande tvekade så vände sig Peder till en av funktionärerna och frågade "Vad tycker du?".

Och vilken tur att han red! Efter ritten utbrast Jens att det var det bästa han hoppat under hela helgen - med ett stort leende på läpparna!

 

I den här andra omgången red verkligen alla ryttarna med varandra nere på framhoppningen. De som redan ridit klart samlades antingen på ryttarläktaren eller nere vid tv-apparaterna och hejade högljutt, samtidigt som de lyfte på benen i hopp om att hästarna inne på arenan skulle hoppa bättre då.


Läst 59639 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Fokuserat men vänskapligt på framhoppningen


Tidigare omgångar har det varit en stämning man kunnat skära i på framhoppningen. Det har varit blodigt allvar och fokuserade ryttare.

 


Så här mycket publik har det inte varit någon av dagarna på framhoppningen.


Idag är det absolut blodigt allvar, men det finns en vänskaplig känsla i luften. Alla vill verkligen att det ska gå bra för var och en. Nu pratar ryttarna med varandra, ger tips, berättar hur de tänker rida och vilka vägar de kommer gå.



Tornesch hoppar verkligen hur bra som helst!



Ryttarna på plats tittar på Malin vid en av tv-apparaterna.

När första ryttaren, vår Malin Baryard Johnsson, går in på banan samlas hela gänget vid tv-apparaterna för att följa hennes ritt.
När hon kommer ner till framhoppningen från banan är hon snabb fram för att rapportera om banan, vägar etcetera till sina kollegor.



Malin och Marcus Ehning pratar om banan.



Även Jens och sedan Henrik får tips.





Malin i samtal med tränaren Henk Nooren om ritten.


Malin tittar koncentrerat på Rolf-Görans ritt.



En sammanbiten Roffe kommer ner för att låta Quintero trava av och varva ner.


Läst 60551 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Världscupfinal - nu kör vi!



Världsstjärnorna radar upp sig! Först Alvares Moya, Ehning och Pessoa. 
 
  
Ryttarna har precis inspekterat finalens första bana, som har OS-klass idag! Det är verkligen ingen lätt uppgift ryttarna ställs inför, men så ska det väl var när det är final.

Den rids i två omgångar med start klockan 14.00, andra omgången beräknas starta klockan 15.40 med en eventuell omhoppning direkt efter det. I slutändan ska det nämligen inte vara några tvivel om vem som står som segrare i Rolex FEI World Cup.

  

Jag kommer som vanligt att befinna mig bakom kulisserna och fokusera på ryttarna nere vid framhoppningen. Vi hörs i pausen, cirka 15.00.

 

Länk till första omgångens bana


Steve Guerdat tar rygg på Rolf-Göran Bengtsson.




Edwina Tops-Alexander har självklart med maken Jan under bangången.



Malin ser avslappnad ut och är den första ryttaren in på banan klockan 14.00.
  

Henk Nooren är självklart på plats!


Visa nu vad Lunatic går för Jens, vi håller tummarna!
    


Henrik von Eckermann fokuserar på banan.


Läst 54341 ggr Kommentarer Kommentera




taggar



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.