EM2013 Kollen - Hej då, Ribban!

EM 2013

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


SEP
02
2013

Hej då, Ribban!

  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 115070 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 19720 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 20379 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 15977 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.