FHS-kollen 2012

Falsterbo Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


JUL
08
2012

Söndag: Annelie 1,25-debuterade i FalsterboDet blir ingen The Tour of Amateurs-final på onsdag för Annelie Lundkvist, men hon är grymt nöjd ändå. Söndagens andra kval var både hennes och Cajzas debut i 1,25 - och att debutera på en maxad bana med internationell banbyggare är som ni förstår snäppet svårare än annars. 14 fel blev det; genom två rivningar, ett stopp och lite tidsfel.
- Stoppet på vattenmattan var inte för att hon tittade utan för att svängen blev dålig. Det får jag ta på mig, sa hon efteråt.
  
Cajza hoppade högt över hindren i början av banan men såg lite trött ut mot slutet. Inte så konstigt med tanke på den tio (!) timmar långa resan från Stockholm och en krävande hoppning i går.
Superbra kämpat säger vi på Hippson till Annelie och Cajza - vi är riktigt stolta över er!
Följ Amatörtouren live här
 

Genomgång av banan inför klassen.
 

Kämpen Cajza hoppade väldigt många fina språng.
  

Lättad och stolt efter 1,25-debuten.
  

Analys efter ritten med kompisen Malin Andersson.
 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 14930 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08
2012

Söndag: Emma Emanuelsson bäst i kvalet  
Söndagsmorgonen i Falsterbo inleddes med sista CSIO5*-kvalet, där fyra platser till den internationella touren i nästa vecka skulle delas ut.
Fyra ryttare gick till omhoppning - Emma Emanuelsson och Fredrik Jönsson från Sverige, samt finska Satu Liukkonen och danske Thomas Velin. När dagens och gårdagens resultat har lagts ihop är det just dessa fyra ryttare som har kvalat sig vidare till den internationella hetluften i nästa vecka. 
  

Emma Emanuelsson vann klassen på Titan, efter fyra fel i omhoppningen. Vilken fin framtidshäst hon har i den här skimmeln!
  

Tvåan Fredrik Jönsson på Cuba Libre har nästintill hemmaplan i Falsterbo. Till vardags bor han i Flyinge.
  

Tredjeplacerade Satu Liukkonen valde att utgå efter ett hinder i omhoppningen. Hon visste ju redan att hon hade kvalat.
  

Även Thomas Velin på Chopin Van Het Moleneind utgick efter fel på hinder i omhoppningen, när han insåg att han inte kunde vinna klassen.
  

Snopnast var det så klart för gårdagens vinnare Marcus Westergren. Han var snabbaste fyrfelaren, slutade femma i klassen och var därmed retligt nära att gå vidare. 

  
Fullständig resultatlista
  
Text & foto: Anki Yngve


Läst 16363 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2012

Lördag: 29 felfria sjuåringar


Sist ut under lördagen i Falsterbo var första kvalet för de sjuåriga hopphästarna, som fortsätter sitt kvalande i morgon. I dag handlade det inte om tid utan bara om fel - hela 29 av 47 unga talanger nollade.
En av dem var Royne Zettermans Cougar Q:

 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 13664 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2012

Lördag: Westergren överlägsen i första kvalet


Det är inte bara amatörer som kvalar denna första lördag i Falsterbo. Dessutom tampas 20 nordiska proffsryttare i hoppning om de fyra kvarstående platserna i de internationella klasserna nästa helg. Två av dessa platser är öronmärkta för svenska ryttare och två för ryttare från övriga länder.
  

Lördagens första kval vanns av galet snabbe Marcus Westergren på Casa de la Marta Bay, flera sekunder före Emma Emanuelsson på Titan och Malin Nilsson på Prizilla.
Fullständig resultatlista, kval till CSIO5*

 

Ni kanske känner igen Marcus Westergren som den hårde men rättvise tränaren i "dokusåpan" Team Hippson från 2008/2009, som repriseras här på Hippson under sommaren? Jag pratade lite kort med honom tidigare i dag och någon Marcus pratat med hade tydligen missförstått och trott att Team Hippson är nyinspelat; "Hur hinner du med det nu?". Men som sagt, serien är en repris. 
  

Andraplacerade Emma Emanuelsson.
 

Förra året kvalade Niklas Arvidsson till den internationella touren under första Falsterbo-helgen. I dag var han nog inte lika nöjd, efter två rivningar med Miss Jacson.
 

En av de internationella ryttare som försöker kvala är danske Thomas Velin - bästa "icke-svensk" i dag på nionde plats.
 

Segerhästen Casa de la Marta Bay ville väldigt gärna smaka på blommorna som show director Jana Wannius delade ut.
 

Emma Emanuelsson med sin blå rosett.
 

Tony André Hansen är enda norrmannen i startfältet. Han hade fyra fel, men ser glad ut ändå! (På bilden samtalar han med fotograf Bo Bennergård.)
 

En klassisk hästtjej. Barnet under armen, gummistövlarna på och ett par benskydd i andra handen.
 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 17491 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
07
2012

Lördag: Hjälteinsats av Annelie i första rundan


Under lördagsförmiddagen tassade Falsterbo Horse Show igång med första omgången av The Tour of Amateurs. Dagens och morgondagens resultat läggs samman och avgör vilka 20 av de skickliga amatörerna som får rida final inne på stora gräsbanan på onsdag.
  

Vi på Hippson var förstås helt fokuserade på vår bloggare Annelie Lundkvist och hennes Cortzana (Cajza). Som ni vet kraschade hon i en oxer på tävling för bara en vecka sedan och fick åka ambulans till sjukhus. Här i Falsterbo rider hon med ett rejält skydd över lårkakan på ena benet och enligt Annelie själv gör det sjukt ont över oxrarna.
 

På framridningen blev vi rejält osäkra på hur det skulle gå, då Annelie först fick ett stopp på oxern, sedan styrde ifrån den ("Det var för att han som plockar bajs gick framför") och så småningom fick till ett riktigt "kråkhopp". 
  

Men inne på banan var osäkerheten som bortblåst, Cajza hoppade stabilt och felfritt genom grundomgången. I omhoppningen blev det dock två rivningar, pilotens ork tog helt enkelt slut.
  

- Det var jätteroligt!, utbrast en skinande glad Annelie efter sin ritt. 
- När jag väl kom in på banan fanns suget bara där. I morgon ska jag rida precis likadant - fast felfritt!
Och i morgon är det bara dubbelnolla och en snabb tid som gäller om Annelie ska gå vidare till finalen på onsdag. Efter första dagen ligger hon 39:a av 61 ryttare. Men allt kan fortfarande hända - så hon har absolut möjlighet att hamna bland de 20.
  

Vann dagens klass gjorde Elin Wessberg på Ambiance MZ. Hon så nästan lite chockad ut efteråt:
- Vad fräckt, det trodde jag inte. Jag som nästan höll på att flyga av i grunden!
  
Fullständig resultatlista, Allerto the Tour of Amateurs

  

En koncentrerad Annelie väntar på att få komma in på banan.
 

Visst ser Annelies sambo Per ut som en riktig hästkille?
  

I gången på väg ut från banan. Adrenalinet pumpar, men nu börjar det göra ont.
 

Aj, aj, aj. Men jag gjorde det!
 

Puss, fina Cajza.
 

En sådan här fin medalj får alla som deltar i Amatörtouren.
 

Äkta?
 

Det skedde en ganska otäck omkullridning på framridningen. Men ryttaren reste sig så småningom och verkade vara helt oskadd.
 
Text: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren


Läst 18242 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
06
2012

Vi minns förra året


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Imorgon (7/7) drar sommarens stora hästfest Falsterbo Horse Show igång. Vi kommer så klart att vara på plats och följa allt som händer på och av tävlingsbanorna. Vi börjar dock med att blicka tillbaka och minnas förra året. Av de svenska framgångarna minns vi Patrik Kittles svenska rekord i küren och Angelicas andraplats i Grand Prix:n tydligast.


Läst 16040 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
04
2012

19 kvalar till Falsterbo Horse Show


19 av de allra bästa hoppekipagen från Sverige, Danmark och Norge kvalar i Falsterbo under helgen, 7-8 juli, in till de internationella hoppningarna torsdag-söndag kommande vecka.

Fyra ryttare, de två bästa svenska, den bästa danska och den bästa norska ryttaren/ryttarna går vidare till de femstjärniga internationella hoppningarna. Några av de allra bästa kommer att delta.

Här är hela listan:


Sverige:

Elin Hällgren - Conoc

Jonas Rinné - La Belle

Niklas Arvidsson - Miss Jacson

Marcus Westergren - Casa de la Marta Bay

Malin Nilsson - Prizilla

Fredrik Jönsson - Cuba Libre

Anders Lidbeck - Lederstrumpf

Sandra Carlsson - Tom Jones

Emma Emanuelsson - Titan

Jenny Johansson - Sammy Joe

Jörgen Larsson - Lucky Point

Pia Levin - UfoDanmark:

Thomas Dresler - Errando och Never say Never

Thomas Velin - Chopin och Godsend

Ann Langgaard - IndigoNorge:

Tony André Hansen - Quartel du Mazes

Jan A Hafskjold - Untitled

 


Läst 14081 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
28
2012

Alla svenska OS-ryttare kommer till Falsterbo
Det är inte konstigt att show directorn Jana Wannius sken som en sol på gårdagens presskonferens. För det står nämligen klart att samtliga aktuella svenska hopp- och dressyrryttare kommer till tävlingarna den 7 - 15/7.
  
Jens Fredricson, som tillsammans med Lunatic har haft en riktigt bra vår, ser fram emot tävlingarna.
- Jag tror att det svenska laget har en bra chans att vinna FEI Nations Cup under årets Falsterbo, det är alltid en fördel att tävla på hemmaplan säger Jens.
- Det är världens bästa publik, stämningen är helt fantastisk och publiken är kunnig. De uppskattar en bra ritt oberoende av vilken nation ekipaget kommer ifrån, fortsätter han.

  
Minna Telde fick bara timmar innan presskonferensen reda på att hon var uttagen till OS. 
- Jag siktar mot en OS-final, vilket kanske verkar helt otroligt med tanke på att vi debuterade i Grand Prix i januari. Men sedan dess har det bara gått uppått, säger Minna.


Läst 17389 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
28
2012

Samtliga internationella hoppryttare


Igår gick anmälningstiden för de internationella hoppryttarna ut. Förutom alla svenska stjärnor hittar vi Eric Lamaze från Kanada, och Irlands Cian O'Connor och David Lynch, i startlistorna.
  
Ladda ner hela anmälningslistan här


Läst 14963 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
26
2012

Den 7/7 börjar detFOTO: Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show startar i år den 7/7 och den 15/7 avlutas den klassiska hästfesten med den stora Grand Prix-klassen. I år blir Falsterbo sista stoppet för många av våra stjärnor innan det är dags för OS i London. 
   
Hippson kommer som vanligt att vara på plats och bevaka såväl tävlingarna som den stora mässan och alla annat som händer runt omkring.
  
Vill du själv besöka Falsterbo Horse Show så kan du just nu köpa en prenumerantion på två nummer av Hippson Magazine och samtidigt få en dagsbiljett till evenemanget på köpet. Läs mer och köp erbjudandet här.


Läst 13216 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 ... 5 6 7