FHS-kollen 2012

Falsterbo Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


JUL
12
2012

Sverige startar sent i nationshoppningen  
Sverige går ut näst sist, som nummer sju, i morgondagens nationshoppning i Falsterbo. 
För det svenska laget startar i tur och ordning:
Jens Fredricson - Lunatic
Malin Baryard Johnsson - Tornesch
Henrik von Eckermann - Coupe de Coeur
Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla
  
Sverige ligger näst sist i FEI Nations Cup efter fem deltävlingar och behöver verkligen ett bra resultat i morgon. Tyskland leder stort före Holland och Schweiz.
Första omgången startar i morgon, fredag, klockan 14.30. Den andra omgången drar igång klocka 16.30.

  
Här är FEI:s presentation av den sjätte deltävlingen:


Läst 14049 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Torsdag: Angelica Augustsson kvalvinnare


Angelica Augustsson och Roi De Berg vann första kvalet för de internationella ryttarna i sjuårschampionatet, alltså Ice Vibe by Horseware Championship. Klassen gick över 1,35-hinder och det var tolv svenskar som deltog.
Samtliga resultat


Läst 11872 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Bildspel: Da Silva vann Vellinge Kommuns Pris


Klicka på en bild för att starta bildspelet.Arthur Da Silva
från Schweiz vann dagens största klass - Vellinge Kommuns Pris. En 1,50-hoppning på tid, utan omhoppning, med 51 startande. Arthur red hästen La Toya, Marcus Fuchs före detta stjärnhäst, och den visade att den fortfarande kan.
  
Av de tio svenskarna placerade sig Jens Fredricson och London Calling bäst, på en sjätteplats. Övriga svenskar var tyvärr långt efter.
Alla svenska resultat redovisas i bildspelet.
Samtliga resultat


Läst 13562 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Torsdag: Anna och Tabasco föll på mållinjenAnna Svanberg
och hingsten Tabasco vann onsdagens sexårskval i dressyr och var favoriter till dagens final. Men så drabbades Anna ännu en gång av sin "Falsterbo-förbannelse" och slutade tvåa efter danska Sanne Henningsen Lorenzo 322.
Ettan och tvåan hade dessutom exakt samma poäng, 70,667 procent, vilket gör att det allmänna intrycket fick avgöra placeringarna. Och där hade alltså Sanne fått lite högre.
- Det var nog bytena som sänkte oss i dag, de var lite svajiga, säger en besviken Anna.
  

Årets final är nämligen inte första gången honom kommer tvåa med liten marginal i Scandinavian Open.
- Jag är den ständiga tvåan, det här var fjärde året i rad, säger hon med ett snett leende. 
Det måste vara extra retligt när ni hade exakt samma poäng?
- Verkligen, det blir ju lite som att dra ner rullgardinen. I går när jag red tänkte jag att "i år är det nog min tur". Men, men...
Till råga på allt öste regnet ner när Annas andra häst, Bellman 1196, gick sitt program - medan många av de andra red i solsken. 
- Det var ren j-vla otur, säger hon och hötter skämtsamt mot "vädrets makter".
Förhoppningsvis kommer Anna att tröstas med biljetter till unghäst-VM i Verden senare under veckan. Bo Jenå ska nämligen tillkännage lagen någon gång under Falsterbo Horse Show.
    

Desto gladare var självklart dagens danska segrare Sanne Henningsen.
- Min häst var riktigt fin i dag, bättre än i kvalet där vi definitivt inte var felfria!
  
Fullständig resultatlista, sexårsfinal i dressyr
 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 13245 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Torsdag: Full fart på hoppbanan


Själv har jag mest koncentrerat mig på dressyren i dag, men det har ju dessutom hoppats ute på stora banan. Först ut var Falsterbo-veckans första internationella klass - en 1,45-hoppning på tid. Den vanns av Luca Maria Moneta från Italien på Jesus De La Commune, med Peder Fredricson på Holliday King på andra plats.
Fullständig resultatlista
  
Därefter var det dags för final i Mountain Horse Pony Grand Prix. Klassen togs hem av Phillip Carey på Horseware Flamingo Fly, som hade Emelie Grönberg på Orchid´s Depp sniffandes i hälarna.
Resultat, ponnyfinalen
  

I ungdomarnas final, Jump Club Young Rider Grand Prix, var Karl-Jakob Ingvarsson på Cafino sist ut i omhoppningen - och lyckades där rida felfritt på bästa tiden.
- När jag ställde mig för att vänta vid insläppet hade ingen nollat så då funderade jag på att gå på säkerhet. Men så nollade näst sista ryttaren - då fick vi gå ut och köra lite, säger han.
Nästa mål för 18-årige Karl-Jakob är junior-EM i augusti. Han har haft en fantastisk säsong hittills, så det är väl egentligen bara den bucklan som fattas i prisskåpet... 
Resultat, ungdomsfinalen
  
Just nu pågår en 1,50 som är dagens största klass. Vi återkommer strax med resultat och bilder!
 
Text & foto: Anki Yngve


Läst 14637 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Sandra Sterntorp: ”Det känns magiskt”Femårsfinalen i dressyr
vanns överlägset av Sandra Sterntorp på hingsten Rausing 1233, som ju även tog hem kvalet tidigare i veckan. Hela 78,025 procent gav domarna för den spänstiga och harmoniska ritten, ett av de bästa resultaten i Scandinavian Opens historia.
- Det känns grymt! Magiskt! Fan!, jublade hon på pristutdelningen.
 

Enligt Sandra är Rausing den bästa häst hon någonsin har suttit på.
- Han är en magisk stjärna, den finaste och bästa!
Samtidigt tillägger hon att hon aldrig kommer att glömma Greetings, hennes fantastiske skimmel som gick bort i februari.
  

När det gäller Rausing berättar Sandra att ägaren, som själv rider dressyr i "lilla rundan", bor i USA. Om Sandra får behålla hingsten framöver vet hon inte riktigt.
- Det är en stor ära att få rida och utbilda en sådan här häst och visst finns det risk för att han kan säljas. Det beror på vad spekulanterna är beredda att betala...
  

Rausing är en väldigt komplett häst, med tre fantastiska gångarter.
- Han är så avslappnad och lugn samtidigt som han har ett tryck i sig. Och så galopperar han för tolvor om det skulle finnas på skalan!
  

Till vardags menar Sandra att Rausing är världens snällaste hingst.
- Han gnäggar aldrig och det är inga problem att rida bland ponnyer eller andra hästar. Rausing är kung i stallet, han är självsäker och behöver inte göra upp med andra. Han är helt enkelt väldigt behaglig, säger hon om sin ögonsten.
  

Hippsons husbloggare Jeanna Högberg red också femårsfinalen, hon och Cilantro fick 68,519 procent och slutade femma i klassen.
- Jag är jättejättenöjd! Visst spända han till lite någon gång men han lyssnade ändå, säger en glad Jeanna. 
 

Cilantro höjde sig ett rejält snäpp från semifinalen.
 

Glada miner efter ritten.
 

Vad duktig han var!
 

Vi är väldigt imponerade av Jeannas hjälmfrisyr, som hon fixar själv!

Fullständig resultatlista, femårsfinalen
  
Text & foto: Anki Yngve


Läst 17530 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
12
2012

Torsdag: Så byggs unghästbanornaHippson-TV har intervjuat A-tränaren Leif Nilsson om unghästbanorna i Falsterbo. Han förklarar hur man tänker både som ryttare och som banbyggare.
Till Hippson TV-inslaget


Läst 13050 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2012

Onsdag: Tabasco bäst i semifinalen


Under hela onsdagen har det pågått semifinal för de sexåriga dressyrhästarna här i Falsterbo. Bäst i dag var Anna SvanbergTabasco, hon var även trea på Bellman.
Fullständig resultatlista


Läst 14855 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2012

Onsdag: Wow - Sara Ekman vann huntingen!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Sara Ekman, som skriver dagbok på Hippson.se, missade näst sista hindret förra året. I år fick hon ordentlig revansch och tog hem segern i Falsterbo Hunting. 
 
- Det är helt overkligt, jag kan inte fatta det. Jag har berättat banan för alla i min närhet hundra gånger, hade jag missat ett hinder i år så hade det vart ett skott i pannan på mig, bubblar en lycklig Sara Ekman, 22 år och amatörryttare.
Hon gick ut redan som femte ryttare och satte press på de andra med sin snabba tid.
- Jag stegade ingenting, jag red på känsla och lät henne gå i det tempo hon ville. Jag bara njöt och tänkte på nästa hinder, säger Sara.
  
Vid prisutdelningen fick en nästan tårögd Sara Ekman fram "Jag säger bara en sak - hon är bäst" och pekade på sin häst. Irländska stoet Dream Purple Music beskriver Sara som väldigt speciellt och personligt. 
- Vi har ett speciellt band vi två, hon har ett hjärta av guld och jag kommer aldrig sälja henne. 
Segern innebär också 30 000 kronor i prispengar, en stor summa för Sara som till vardags jobbar som receptionist på en frisörsalong. 
- Jag har redan bestämt att pengarna ska gå till en resa, kanske till Rio De Janeiro nästa sommar, säger Sara.
  
Det blev två avfallningar under klassens gång. Värst såg det ut när Ellen Brunes red mot segern men istället gick omkull på spetsen. Ett otäckt fall där en stillaliggande Ellen gav publiken kalla kårar. Lyckligtvis kunde man efter en stunds tystnad meddela att Ellen inte verkar ha fått några allvarliga skador, men hon ska ändå genomgå ytterligare undersökningar på sjukhuset.

Här hittar ni resultatlistan
 
Text:
Cecilia Konvalina
Foto: Johan Sjögren & Cecilia Konvalina


Läst 19354 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
11
2012

Onsdag: Kickoff inför OSDet utbyttes många kramar och kindpussar i Falsterbo under onsdagseftermiddagen, då samtliga tre OS-lag samlades för att träffa pressen inför London-äventyret.
  
Hoppning
Sylve Söderstrand är nöjd med sitt rutinerade gäng:
- Vi har använt toppligan som förberedelse inför London. Ibland är det enkelt att vara förbundskapten, uttagningen har gett sig själv den här gången. Det här gänget har tagit ut sig själva genom sina resultat och prestationer. 
Gänget han pratar om är alltså Rolf-Göran Bengtsson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson och reserven Lisen Bratt Fredricson. 
Hela laget åker till London den 26:e för att fixa med sina ackrediteringar, besöka OS-byn och vara med på invigningen. Därefter laddar ryttarna upp på lite olika ställen; Malin, Jens och Lisen hos Hans Horn och Henrik och Rolf-Göran på respektive hemmaanläggning. 
- Den första augusti checkar vi in i London. Hästarna åker lastbil och båt dit, berättar Sylve.
Lastbilen hästarna kommer till OS med har en trailer efter sig. Två av hingstarna i laget, Coupe de Coeur och Casall, går nämligen inte ihop...
  

Hopplaget inför OS.
    
Dressyr
Bo Jenå gör sitt första OS som förbundskapten och är mycket nöjd med sitt starka lag; Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde och reserven Rose Mathisen.
- Vi siktar på en formtopp första veckan i augusti, hittills ser det väldigt bra ut. Vi ska göra allt vi kan för att vara med och slåss, säger Bo.
Den 24:e åker dressyrlaget till London för att vara med på invigningen. Därefter laddar det på Fiona Bigwoods anläggning utanför London, dit hästarna kommer på lastbil via tunneln under kanalen.
  

Dressyrlaget med Bo Jenå i snygg pose.
      
Fälttävlan
Även förbundskapten Gunilla Fredriksson är väldigt glad över sitt lag.
- Det består både av erfarna ryttare och av ett lite yngre garde. Gör vi runt personbästa är vi med och slåss om medalj.
De ryttare Gunilla syftar på är Niklas Lindbäck, Sara Algotsson Ostholt, Linda Algotsson, Malin Petersen och Ludwig Svennerstål. 
Just nu är hela fälttävlanslaget på precamp hos Niklas Lindbäck, de åker från Sverige den 21:a och mellanlandar hemma hos Sara Algotsson Ostholt innan båten går över till England den 22:a. Där får hästarna stå i ett stall utanför London innan de får komma in på OS-området.
  

Fälttävlanslaget med Gunilla Fredriksson i spetsen.
  
Text: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren
 

"Nakenchock" när SOK:s Björn Folin och förbudskapten Sylve Söderstrand byter om till OS-tröja.
   

Rolf-Göran Bengtsson ser uppriktigt glad ut över sina nya OS-kläder.
 

Minna Teldes lille son gömmer sin för alla journalister.
 

Sylves mobilfodral är riktigt nostalgiskt. Minns ni kasettbanden?
  

Säg omelett!


Läst 21265 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 7 nästa  sista