FHS-kollen 2012 - Söndag: Angelica vann sjuårsfinalen

Falsterbo Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


JUL
15
2012

Söndag: Angelica vann sjuårsfinalenFörst ut i Falsterbo på söndagsmorgonen var finalen i sjuårschampionatet i hoppning, som vanns av Angelica Augustsson på Roi De Berg, före Leon Thijssen på Ambler Gambler och Henrik von Eckermann på Toulouse 66.
  
Angelica förklarar att hästen ägs av svenska Else Werner Pousette, som ringde upp henne för drygt ett år sedan och berättade att hon hade en unghäst som var väldigt fin. Trots att Roi De Berg är stor blev Angelica förtjust:
- Jag har aldrig mätt honom, men han är nog minst 1,80. Jag känner mig som en liten fluga! Men han har mycket blod i sig och är inte alls tung att rida. Därför bestämde jag mig ändå för att ta honom.
Roi De Berg är faktiskt son till den häst Sylve Söderstrand hade mest framgång med under sin aktiva karriär. Närmast väntar tävlande på youngster-touren i Tyskland för honom, samarbetet med ägaren är långsiktig och det ser ut som att Angelica får behålla hästen.
Vi passade också på att fråga hur det är med Mic Mac:
- Hon är på bättringsvägen. Infektionen har gjort att hennes immunförsvar är nedsatt, så hon vilar. Men hon är snart tillbaka och jag kommer att satsa på utomhussäsongen med henne.
Ska du till OS och titta?
- Nej, jag kan inte, för jag har tyvärr inga biljetter!

Fullständigt resultat
Tvåan Leon Thijssen och Ambler Gambler.
  

Henrik von Eckermann och Toulouse 66.
  

Angelica satsar för fullt över sista hindret.
 
Text: Anki Yngve
Foto: Johan Sjögren


Läst 48300 ggr
(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler inlägg

AUG
10
2012

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 231893 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2012

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 231037 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2012

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 233772 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste