FHS-Kollen 2013 - Lördag: Fransman vann derbyt med enda nollan

Falsterbo Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
13
2013

Lördag: Fransman vann derbyt med enda nollan

  
Fransmannen Jéröme Hurel och Warrior vann, som enda felfria ekipage, prestigefulla Falsterbo Derby. Det blev en spännande derby-hoppning där felen kom för ryttare efter ryttare, fram till tredje sista ekipaget. Jerome Hurel och Warrior red in och satte den enda prickfria rundan.
  
- Jag är jättenöjd, jag har inte haft min häst så länge och känner den inte så väl, det här var bara tredje derbyt som den startar. Målet var att rida försiktigt men att nolla så klart, och att jag skulle prova mig fram, berättar Jerome Hurel.
   

  
Fransmannen har visat framfötterna den senaste tiden, fort kan han rida.
- Det är kul med derby men det är ingen specialitet för mig. Har man en häst som kan så vill man dock gärna rida derbyn, och det kan Warrior. Jag gillar honom så mycket eftersom man kan göra allt med honom - rida Grand Prix, speed, derby och han hjälper mig så mycket, säger Jéröme.
  
Sju ekipage fick till fina rundor och var nära nollan, men den glesa bruna kombinationen i banans slut gav hela tiden utslag. Även för Peder Fredricson och Jens Fredricson föll de bruna bommarna, och därmed blev våra bästa svenska ryttare sjunde- respektive åttondeplacerade. Peder startade sin fina H&M Sibon, som verkligen visade hoppglädje med öronen spetsade runt banan, och det var en besviken Peder som red ut.

  
Båda bröderna Fredricson var farligt nära nollrundan och när Jens red in som sista ryttare var spänningen och publikstödet enormt. Den ödesdigra bruna bommen gick dock sönder när Jur Vrielings häst tagit ner den ordentligt.
- Det var faktiskt bara bra för mig att det hände, jag kunde gå in och visa hästen svårigheterna, gå ut igen och ta ett språng och sedan gå in och hoppa. Jag tog hinder för hinder, säger Jens Fredricson som red hingsten Avon 1177.

Som sig bör bjöds det på riktigt bra derby-hoppning här i Falsterbo, det var många bra hästar och en utmanande bana. Philip Weisshaupts rutinerade Coupe De Coeur 2 kastade in handduken, att hoppa ut över staketet var konstigt och när han kom upp på banken vände han fortare än ögat. ”Aldrig i livet”, sa han tydligt och det gav publiken ett skratt, det var till och med så att Philip själv drog på mungipan när han red ut från banan.

  


Publikjubel blev det trots att det inte blev blågul seger. Jerome tackade publiken för stödet.
   


Peder Fredricson på sin fina Sibon.
   


Jens Fredricson hann visa Avon runt på banan medan man lagade ett hinder.

  

Här ser du fullständigt resultat.

  
Text & foto: Cecilia Konvalina


Läst 8082 ggr

Fler inlägg

SEP
02
2013

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 116200 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 119287 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 124963 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.