FHS-Kollen 2013 - Lördag: Fransman vann derbyt med enda nollan

Falsterbo Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
13
2013

Lördag: Fransman vann derbyt med enda nollan

  
Fransmannen Jéröme Hurel och Warrior vann, som enda felfria ekipage, prestigefulla Falsterbo Derby. Det blev en spännande derby-hoppning där felen kom för ryttare efter ryttare, fram till tredje sista ekipaget. Jerome Hurel och Warrior red in och satte den enda prickfria rundan.
  
- Jag är jättenöjd, jag har inte haft min häst så länge och känner den inte så väl, det här var bara tredje derbyt som den startar. Målet var att rida försiktigt men att nolla så klart, och att jag skulle prova mig fram, berättar Jerome Hurel.
   

  
Fransmannen har visat framfötterna den senaste tiden, fort kan han rida.
- Det är kul med derby men det är ingen specialitet för mig. Har man en häst som kan så vill man dock gärna rida derbyn, och det kan Warrior. Jag gillar honom så mycket eftersom man kan göra allt med honom - rida Grand Prix, speed, derby och han hjälper mig så mycket, säger Jéröme.
  
Sju ekipage fick till fina rundor och var nära nollan, men den glesa bruna kombinationen i banans slut gav hela tiden utslag. Även för Peder Fredricson och Jens Fredricson föll de bruna bommarna, och därmed blev våra bästa svenska ryttare sjunde- respektive åttondeplacerade. Peder startade sin fina H&M Sibon, som verkligen visade hoppglädje med öronen spetsade runt banan, och det var en besviken Peder som red ut.

  
Båda bröderna Fredricson var farligt nära nollrundan och när Jens red in som sista ryttare var spänningen och publikstödet enormt. Den ödesdigra bruna bommen gick dock sönder när Jur Vrielings häst tagit ner den ordentligt.
- Det var faktiskt bara bra för mig att det hände, jag kunde gå in och visa hästen svårigheterna, gå ut igen och ta ett språng och sedan gå in och hoppa. Jag tog hinder för hinder, säger Jens Fredricson som red hingsten Avon 1177.

Som sig bör bjöds det på riktigt bra derby-hoppning här i Falsterbo, det var många bra hästar och en utmanande bana. Philip Weisshaupts rutinerade Coupe De Coeur 2 kastade in handduken, att hoppa ut över staketet var konstigt och när han kom upp på banken vände han fortare än ögat. ”Aldrig i livet”, sa han tydligt och det gav publiken ett skratt, det var till och med så att Philip själv drog på mungipan när han red ut från banan.

  


Publikjubel blev det trots att det inte blev blågul seger. Jerome tackade publiken för stödet.
   


Peder Fredricson på sin fina Sibon.
   


Jens Fredricson hann visa Avon runt på banan medan man lagade ett hinder.

  

Här ser du fullständigt resultat.

  
Text & foto: Cecilia Konvalina


Läst 7498 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2011

Bildspel från Falsterbo Grand Prix


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Här bjuder vi på ett mastigt bildspel från Falsterbo Grand Prix 2011. Klassen vanns av Patrice Delaveau på Orient Express, med Angelica Augustsson på Mic Mac Du Tillard som omåttligt populär tvåa.


Läs mer om Falsterbo Grand Prix


Läst 29020 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bildspel från den magiska kürfinalen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Under lördagseftermiddagen vann Patrik Kittel WDM-küren här i Falsterbo, på svensk rekordprocent! Klicka dig igenom vårt matiga bildspel - och upplev den fantastiska stämningen på plats.

Läs mer om den fantastiska kür-finalen


Läst 30767 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bakom kulisserna i de internationella stallarna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Följ med bakom kulisserna i de internationella stallarna under Falsterbo Horse Show 2011. 


Läst 24867 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.