FHS-Kollen 2013 - Onsdag: ”Det här har varit målet för hela året”

Falsterbo Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Falsterbo Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
10

Onsdag: ”Det här har varit målet för hela året”


  
Ida Johansson på Lisa Miskowsky, från Skogslotten utanför Norrköping, tog hem finalen över 1,25-hinder i The Tour of Amateurs i Falsterbo.
- Det är absolut det största jag har gjort, säger hon med ett stort leende.

  
Ida är 16 år gammal och har bland annat ridit NM i fälttävlan på ponny. Men när hon nu går över på stor häst har hon bestämt sig för att satsa helt på banhoppningen. Fälttävlan har hon annars i släkten, pappas kusin är Sofia Andler som red OS i Sydney.
- Det här har varit målet för hela året, därför har jag hållit mig till 1,20- och 1,25-klasser under våren. Men nu är tanken att Lisa Miskowsky ska bli stabil på 1,30-nivå och förhoppningsvis klättra i klasserna sedan. Vi får se hur långt hennes kapacitet räcker.
Stoet, som är elva år, har Ida ridit åt ägaren sedan i höstas.
- Det är en väldigt speciell häst som inte passar alla ryttare. Hon kan vara stoig och envis hemmavid, men har väldigt hög lägstanivå på tävling.
  
Fick hålla i sig på ärevarvet
Att hästen är lite speciell fick vi prov på under prisutdelningen, då hon skuttade runt och halvreste sig ett par gånger.
- Framför allt blev hon väldigt spänd på ärevarvet. När jag red förbi läktaren bara njöt jag, men i övrigt hade jag fullt sjå med att försöka sitta kvar, berättar Ida.
Att Lisa Miskowsky heter som en känd sångerska är förresten ingen slump. Uppfödaren döper nämligen sina hästar efter kändisar med initialerna LM.
Till vardags tränar Ida för Sofia Bengtsberg och Svante Johansson. Efter gymnasiet, där hon läser samhällsvetenskapligt program med specialidrott, vill hon utomlands och jobba med hästar.
I kväll väntar sju timmarnas hemresa till Norrköping. Men vi är rätt säkra på att den långa färden kommer att kännas helt okej, med tanke på dagens fina seger.
   
Fullständigt resultat, amatörfinalen
 
Text & foto: Anki Yngve
 

Ida och Lisa i omhoppningen.
 

Bus på prisutdelningen.
 

Ärevarv inför en jublande publik.
 

Det är inte varje dag man som ryttare på 1,20- till 1,30-nivå får hålla presskonferens...
 

Minnespokalen som amatörryttarna får. 
 

Smajl!
 

Andraplacerade Emma Swerre. 


Läst 5324 ggr


Fler inlägg

NOV
27

Bo Jenå är strålande glad


SVT intervjuade dressyrens förbundskapten Bo Jenå efter söndagens sensationella dubbelseger i världscupsküren.
- Det här ger verkligen hopp för framtiden inför London, säger Bo.


Läst 76135 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27

Sista bilen gick till Belgien


 
Fem ryttare hade kvalat till finalen i Agria Nordic Tour - som reds i två rundor under söndagskvällen. Snabbast var Ludo Philippaerts Tauber van het Kapelhof, och han fick därmed med sig helgens sista bil hem till Belgien. Övriga fyra ryttare blev lottlösa - konceptet med klassen är att det bara finns ett förstapris, men inget dåligt sådant...
 

- Det är en väldigt bra speedhäst jag har. Han är 15 år gammal och det här är hans 59:e vinst, berättade Ludo efteråt.
 

Rolf-Göran Bengtsson var riktigt sugen på bilen och var felfri i första rundan.
 

Men eftersom Kiara La Silla inte är jättesnabb var han tvungen att chansa i svängarna - och det höll inte riktigt denna gång. Kiara tyckte att det blev lite väl trångt och slog på en nit.
 

Väldigt nära en bilvinst var klassens tvåa, finska Nina Fagerström.
 

"Var jag snabb nog?", undrar Ludo.
 

Det var han, och fick en bil för besväret.
 
Fullständig resultatlista


Läst 77253 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27

Grattis Sissela!Talangfulla Sissela Smith Coral Springs red den enda dubbelnollan i Prins Carl Philips Pris - och vann därmed den prestigefyllda ponnyklassen i Globen. Stort grattis till Sissela! (Och ett extra grattis till den stolte hästägaren Per Bentele.)
Fullständig resultatlista

 


Läst 36950 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarFHSs senaste