FHS-kollen 2011 - 7 av 10 i hoppningens världstopp till Falsterbo

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUN
28
2011

7 av 10 i hoppningens världstopp till Falsterbo

Falsterbo Show 2-10 juli slår alla rekord i år! Sju av tio på hoppningens tio-i-topplista kommer till start, inklusive regerande europamästaren Kevin Staut från Frankrike och världsfyran Rolf-Göran Bengtsson.

- Vi har aldrig haft så bra startfält, jublar Show Director Jan-Olof Wannius.

Europamästaren Kevin Staut, Frankrike. Världstrean Billy Twomey, Irland. Sveriges egen världsfyra Rolf-Göran Bengtsson. Femman Denis Lynch, Irland. Sexan Christian Ahlmann, Tyskland, och hans landsman världsnian Marcus Ehning. Tian på den senaste världsrankingen i hoppning, fransmannen Simon Delestre, är också definitivt anmäld. Allt detta blev klart i dag.

Anledningen är förstås att Falsterbo Horse Show är en av få femstjärniga tävlingar under året, toppad med Longines Grand Prix där 200 000 euro delas ut i prispengar. Lika mycket står på spel i laghoppningen FEI Nations Cup Top Level League, där världens åtta bästa lag kommer till start - Belgien, Danmark, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Irland, Nederländerna och USA.

Även hemmanationen Sverige får delta, vilket blir ett perfekt genrep inför årets EM i Madrid i september. EM är också enda OS-kvalet för Sverige i år, så Falsterbos Nations Cup är viktigare än någonsin för Sverige.

Definitivt anmälda ryttare till Falsterbo Horse Shows hoppning:

Sverige: Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Lisen Bratt Fredricson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Svante Johansson, Helena Persson. Dessutom två ryttare som kvalar 2-3 juli.
Belgien: Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jéròme Guery, Francois Mathy, Patrikc Spits.
Danmark: Linnéa Ericsson, Torben Frandsen, Tina Lund, Christian Schou, Thomas Velin.
Frankrike: Patrice Deleveau, Simon Delestre, Pénélope Leprevost, Michel Robert, Kevin Staut.
Irland: Shane Breen, Shane Carey, Nicola Fitzgibbon, Denis Lynch, Billy Twomey.
Italien: Luc amaria Moneta.
Mexiko: Alberto Michan.
Nederländerna: Piet Raijmakers J:r, Leon Thijsson, Maikel van der Vleuten, Vincent Voorn, Albert Zoer.
Norge: Nina Braaten, Tony André Hansen.
Saudiarabien: Ramzy Al Duhami.
Storbritannien: Peter Charles, Tina Fletcher, Bruce Menzies, Laura Renwick, Tim Stockdale.
Tyskland: Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Marco Kutscher, Jörg Naeve, Carsten-Otto Nagel.
USA: Inte klart.

Dessutom 1 ryttare som kvalar 2-3 juli, eventuellt från Finland.

 


Läst 8677 ggr


Fler inlägg

APR
28
2013

Lunatic blev utdragen ur duschen för omgång två!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Efter första finalomgången valde Jens Fredricson att stryka Lunatic ur del två av Rolex FEI World Cup, något som han meddelade My.

Hon gjorde då som alla hästskötare - gjorde i ordning hästen för hemgång. Men hon kom inte längre än att ta av all utrustning, ta ur knopparna och leda Lunatic till duschen när Jens ringde och sa att de skulle starta!

Då blev det bråttom, Lunatic startade som nummer två i klassens andra omgång.

 

Nere på framridningen blev Jens nämligen övertalad av brorsan Peder som tyckte att det var klart att han skulle rida, detta är något för ålderdomshemmet sedan! När Jens fortfarande tvekade så vände sig Peder till en av funktionärerna och frågade "Vad tycker du?".

Och vilken tur att han red! Efter ritten utbrast Jens att det var det bästa han hoppat under hela helgen - med ett stort leende på läpparna!

 

I den här andra omgången red verkligen alla ryttarna med varandra nere på framhoppningen. De som redan ridit klart samlades antingen på ryttarläktaren eller nere vid tv-apparaterna och hejade högljutt, samtidigt som de lyfte på benen i hopp om att hästarna inne på arenan skulle hoppa bättre då.


Läst 50692 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Fokuserat men vänskapligt på framhoppningen


Tidigare omgångar har det varit en stämning man kunnat skära i på framhoppningen. Det har varit blodigt allvar och fokuserade ryttare.

 


Så här mycket publik har det inte varit någon av dagarna på framhoppningen.


Idag är det absolut blodigt allvar, men det finns en vänskaplig känsla i luften. Alla vill verkligen att det ska gå bra för var och en. Nu pratar ryttarna med varandra, ger tips, berättar hur de tänker rida och vilka vägar de kommer gå.Tornesch hoppar verkligen hur bra som helst!Ryttarna på plats tittar på Malin vid en av tv-apparaterna.

När första ryttaren, vår Malin Baryard Johnsson, går in på banan samlas hela gänget vid tv-apparaterna för att följa hennes ritt.
När hon kommer ner till framhoppningen från banan är hon snabb fram för att rapportera om banan, vägar etcetera till sina kollegor.Malin och Marcus Ehning pratar om banan.Även Jens och sedan Henrik får tips.

Malin i samtal med tränaren Henk Nooren om ritten.


Malin tittar koncentrerat på Rolf-Görans ritt.En sammanbiten Roffe kommer ner för att låta Quintero trava av och varva ner.


Läst 51461 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Världscupfinal - nu kör vi!Världsstjärnorna radar upp sig! Först Alvares Moya, Ehning och Pessoa. 
 
  
Ryttarna har precis inspekterat finalens första bana, som har OS-klass idag! Det är verkligen ingen lätt uppgift ryttarna ställs inför, men så ska det väl var när det är final.

Den rids i två omgångar med start klockan 14.00, andra omgången beräknas starta klockan 15.40 med en eventuell omhoppning direkt efter det. I slutändan ska det nämligen inte vara några tvivel om vem som står som segrare i Rolex FEI World Cup.

  

Jag kommer som vanligt att befinna mig bakom kulisserna och fokusera på ryttarna nere vid framhoppningen. Vi hörs i pausen, cirka 15.00.

 

Länk till första omgångens bana


Steve Guerdat tar rygg på Rolf-Göran Bengtsson.
Edwina Tops-Alexander har självklart med maken Jan under bangången.Malin ser avslappnad ut och är den första ryttaren in på banan klockan 14.00.
  

Henk Nooren är självklart på plats!


Visa nu vad Lunatic går för Jens, vi håller tummarna!
    


Henrik von Eckermann fokuserar på banan.


Läst 45523 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Hippsons senaste