FHS-kollen 2011 - 7 av 10 i hoppningens världstopp till Falsterbo

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUN
28

7 av 10 i hoppningens världstopp till Falsterbo

Falsterbo Show 2-10 juli slår alla rekord i år! Sju av tio på hoppningens tio-i-topplista kommer till start, inklusive regerande europamästaren Kevin Staut från Frankrike och världsfyran Rolf-Göran Bengtsson.

- Vi har aldrig haft så bra startfält, jublar Show Director Jan-Olof Wannius.

Europamästaren Kevin Staut, Frankrike. Världstrean Billy Twomey, Irland. Sveriges egen världsfyra Rolf-Göran Bengtsson. Femman Denis Lynch, Irland. Sexan Christian Ahlmann, Tyskland, och hans landsman världsnian Marcus Ehning. Tian på den senaste världsrankingen i hoppning, fransmannen Simon Delestre, är också definitivt anmäld. Allt detta blev klart i dag.

Anledningen är förstås att Falsterbo Horse Show är en av få femstjärniga tävlingar under året, toppad med Longines Grand Prix där 200 000 euro delas ut i prispengar. Lika mycket står på spel i laghoppningen FEI Nations Cup Top Level League, där världens åtta bästa lag kommer till start - Belgien, Danmark, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Irland, Nederländerna och USA.

Även hemmanationen Sverige får delta, vilket blir ett perfekt genrep inför årets EM i Madrid i september. EM är också enda OS-kvalet för Sverige i år, så Falsterbos Nations Cup är viktigare än någonsin för Sverige.

Definitivt anmälda ryttare till Falsterbo Horse Shows hoppning:

Sverige: Angelica Augustsson, Malin Baryard-Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Lisen Bratt Fredricson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Svante Johansson, Helena Persson. Dessutom två ryttare som kvalar 2-3 juli.
Belgien: Niels Bruynseels, Pieter Devos, Jéròme Guery, Francois Mathy, Patrikc Spits.
Danmark: Linnéa Ericsson, Torben Frandsen, Tina Lund, Christian Schou, Thomas Velin.
Frankrike: Patrice Deleveau, Simon Delestre, Pénélope Leprevost, Michel Robert, Kevin Staut.
Irland: Shane Breen, Shane Carey, Nicola Fitzgibbon, Denis Lynch, Billy Twomey.
Italien: Luc amaria Moneta.
Mexiko: Alberto Michan.
Nederländerna: Piet Raijmakers J:r, Leon Thijsson, Maikel van der Vleuten, Vincent Voorn, Albert Zoer.
Norge: Nina Braaten, Tony André Hansen.
Saudiarabien: Ramzy Al Duhami.
Storbritannien: Peter Charles, Tina Fletcher, Bruce Menzies, Laura Renwick, Tim Stockdale.
Tyskland: Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Marco Kutscher, Jörg Naeve, Carsten-Otto Nagel.
USA: Inte klart.

Dessutom 1 ryttare som kvalar 2-3 juli, eventuellt från Finland.

 


Läst 8588 ggr


Fler inlägg

JUL
16

Bildspel: Höjdpunkter från hästfesten i Falsterbo


Klicka på en bild för att starta bildspelet.I söndags avlutades Falsterbo Horse Show och med svenska ögon sett gjordes det på bästa möjliga sätt - Jens Fredricson vann Falsterbo Grand Prix. I vanlig ordning var så klart hela veckan full av höjdpunkter. Nu avslutar vi årets bevakning med att blicka tillbaka i ett blidspel.
 
Foto: Ida Röök 


Läst 100236 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14

Webb-tv: Intervju med groomen My Almqvist


Hippsons husbloggare My Almqvist är hästskötare hos Jens Fredricson och har arbetat i tre år med Lunatic. Här intervjuas hon av Falsterbo Horse Show efter dagens Grand Prix-vinst - och hon är så klart väldigt glad.
  
 


Läst 106018 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14

Jens och ”Luna” hade segern på känn


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  

–  Jag hade det på känn. Jag har mått så bra och varit så stark mentalt, allt har stämt till 100 procent. 

Så säger Jens Fredricson om vinsten i Falsterbo Grand Prix. Nyckeln till framgången ligger i bra planering – och en otroligt stark känsla att segern var på gång.

   

Jens Fredricson var som enda svensk med till den andra omgången i Longines Falsterbo Grand Prix. Lunatic hoppade helt fantastiskt i den första rundan, där banan bjöd på en hel del klurigheter. Inte minst var det den sista distansen som ställde till det för en mängd ryttare. Många var felfria fram till den allra sista, gigantiska oxern – Angelica Augustsson och Livello till exempel.

 

Jens Fredricson fick en skämtsam smocka av tvåan Marcus Ehning när de stod på podiet under prisutdelningen, i dag var inte den legendariske tysken oslagbar.

– Efter Marcus omhoppning sa alla att ”det där går inte att slå”. Men det gjorde det, vilken fantastisk avslutning, säger förbundskapten Sylve Söderstrand, märkbart nöjd med hur Falsterbo-veckan slutade.

 

Lunatic var perfekt

Jens själv säger att känslan var 100 procent rätt.

– Det smittar av sig på Lunatic. Han känner mig utan och innan den hästen. Det finns ingen som honom, han passar mig som handen i handsken. Lunatic har ett ben här och ett ben där när han hoppar, men han vet vad som krävs för att ta sig över, och så gör han det.

 

I dag stämde hans plan hela vägen fram.

– Jag trimmade med hjälp av Henk Nooren i morse och då var Lunatic bara helt perfekt. Han kändes hur fin som helst.

Jens framhåller att det är just coachningen vid sidan av som gjorde att det gick så bra.

– På en sådan här tävling har jag stöttning av Sylve, Henk och många andra som jag kan bolla tankar och idéer med. Jag valde exempelvis att gå på åtta språng fram till den sista kombinationen i första rundan, det var inte många som löste det så. Hade jag gjort annorlunda hade jag kanske haft nedslag, säger han.

Full fart framåt

I omhoppningen kände han inför näst sista språnget att han var tvungen att gasa ännu mer. Mellan näst sista och sista hindret gav han och Lunatic därför allt.

– Jag hade en stor fördel av att gå ut sist i omhoppningen. Hade Marcus varit sist hade han ridit snabbare. Men jag släppte på helt efter sista hindret, det var bara full fart som gällde. Lunatic är som en liten kanin, han bara landar och sätter fart. Han är inte heller lika lång tid i luften, i och med att han är så snabb i språnget.

 

Landslaget i hoppning har på senare tid tagit hjälp av en mental coach.

– Jag träffade henne i torsdags. Hon kom in i stallet och frågade hur jag mådde. Jag svarade ”bra”. ”Jag ser det, du kommer att vinna”, sade hon då. Hon såg exakt på mig hur stark jag var mentalt, säger Jens. 

Jens Fredricson borde nu vara självskriven i EM-laget. Tillsammans med Sylve skulle saken diskuteras under söndagskvällen.

– Vi ger besked nästa vecka, säger förbundskaptenen.

  

Text och foto: Ida Röök

MISSA INTE BILDSPELET I TOPPEN PÅ SIDAN!


Läst 110986 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Hippsons senaste