FHS-kollen 2011 - Alexander Zettermans Flecu vann sjuårsfinalen

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
10
2011

Alexander Zettermans Flecu vann sjuårsfinalen


 
Alexander Zetterman och Flecu vann söndagens sjuårsfinal i hoppning. Flecu är en valack efter Hip Hop undan Fragancia, som ägs av Mats Håkansson med fru via Incitament AB. 
På andra plats kom Peder Fredricson Sibon slagen med 28 hundradelar och trea kom Jonna Ekberg Deko De Landetta Z.
Alexander hade själv två av åtta hästar till omhoppningen. Hans 40,25 sekunder var snabbast av de fyra felfria omhoppningsritterna. 
  
Trodde inte på seger
Alexander tyckte att omhoppningen var ganska svår för att vara i en sjuårsfinal. Egentligen tyckte han inte att den passade honom och trodde inte ens själv att han skulle vinna. I stället var han säker på att Peder skulle satsa allt och ta hem klassen, som sista ryttare ut i omhoppningen. I Strömsholm hade nämligen Peder lovat Alexander att inte vika ner sig nästa gång de möttes. Även där kom Peder tvåa, men eftersom det bara är andra gången någonsin som Sibon går på tid vågade han inte gå på så hårt och riskera något. 
 
Liknar Isaac
Alexander fick Flecu i oktober 2010. Det är en häst som han tror mycket på. Den påminner väldigt mycket om stallets stjärna Isaac när det kommer till själva ridningen. Förhoppningen är att Flecu ska bli en mästerskapshäst.
Alexander var mycket trött efter finalen och erkände med ett snett leende på presskonferensen att han inte har levt det mest hälsosamma livet under Falsterbo Horse Show.
  


Läst 38983 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2011

Bildspel från Falsterbo Grand Prix


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Här bjuder vi på ett mastigt bildspel från Falsterbo Grand Prix 2011. Klassen vanns av Patrice Delaveau på Orient Express, med Angelica Augustsson på Mic Mac Du Tillard som omåttligt populär tvåa.


Läs mer om Falsterbo Grand Prix


Läst 29152 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bildspel från den magiska kürfinalen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Under lördagseftermiddagen vann Patrik Kittel WDM-küren här i Falsterbo, på svensk rekordprocent! Klicka dig igenom vårt matiga bildspel - och upplev den fantastiska stämningen på plats.

Läs mer om den fantastiska kür-finalen


Läst 30904 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bakom kulisserna i de internationella stallarna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Följ med bakom kulisserna i de internationella stallarna under Falsterbo Horse Show 2011. 


Läst 24995 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.