FHS-kollen 2011 - Alexandra vann Amatörtouren!

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
06
2011

Alexandra vann Amatörtouren!


  
Under tidig eftermiddag på onsdagen avgjordes finalen i The Tour of Amateurs ute på stora gräsbanan. Bara tre ekipage var felfria i grundomgången, där många bommar föll och två ryttare ramlade av.
Sist ut i omhoppningen var Alexandra Andersson från Göteborg på sitt Quite Easy-sto Cleo. Efter en iskall och snabb nolla tog hon hem slutsegern.
- Jag tänkte att "nu rider vi", det var vinna eller försvinna. Jag litade verkligen på Cleo i dag, hon var otroligt fin, berättar en lycklig Alexandra om sin finaltaktik.
Stort grattis från oss på Hippson!
 

Härlig fart på ärevarvet!
 
Nioåriga Cleo är en hindersökande robot, fast med massor av temperament. Alexandra berättar att stoet kan vara ganska skarp i huvudet och att hon har samma uppfödare som Lisen Bratts gamla OS-häst Casanova. 
- Men hon tjurar aldrig till inne på banan, där gör hon alltid sitt jobb, intygar matte. 
Deras gemensamma resa började med att Alexandras dressyrtränare Cecilia Rahn hade sett Cleo som treåring, och visste att familjen Andersson sökte unghäst. 
- Vi åkte och tittade på henne, blev jätteförtjusta och köpte Cleo till min lillasyster Jessica, minns Alexandra.
Men när systern skulle börja plugga slutade hon att rida. 
- I samma veva miste jag tråkigt nog min dåvarande häst. Så jag tog över Cleo.
 
Och det har Alexandra aldrig behövt ångra. Redan under deras första säsong tillsammans, för två år sedan, kvalade ekipaget till Amatörtouren i Falsterbo. Men då missade de finalen. 
- Den gången var jag väldigt nervös, kanske är det därför jag inte har varit så nervös under de här dagarna. Jag har liksom "nervösat" mig färdigt i Falsterbo! ler Alexandra. 
Förra året blev det ingen Tour of Amateurs-start eftersom Cleo skadade sig tidigt under säsongen. Man kan nästan tro att hon har vilat sig i form.
- Hon har i alla fall känts väldigt fin och fräsch i år, säger ryttaren. 
Snart 25-åriga Alexandra är utbildad civilekonom och rider på hobbybasis, Cleo är hennes enda häst. Förra året var hennes mål att debutera 1,40 under hösten. Men det kom alltså på skam efter Cleos skada. Alexandra är fortfarande lite sugen på 1,40-start, men är osäker på om de kommer att hinna dit redan i höst.
- Det blir i så fall första gången i 1,40 för oss båda!
 
Tvåa i klassen blev Åsa Lindström på Autograf, som bjöd på klassens andra dubbelnolla. Tredjeplacerad var Lovisa Broms på Eros, som hade 8 fel i omhoppningen. 
  

Andraplacerade Åsa Lindström på Autograf.
  

Trean Lovisa Broms på Eros.
 

Visst har vinnarhästen Cleo en härlig uppsyn?
  

Prisbordet med Hippson-kassar.
  

Cleo var klart skeptisk till mikrofonen...
 


Söndagens segrare Caroline Ohlsson klarade sig inte riktigt lika bra i dag. Hon var sjua på Hazel och 13:e på Hekla.
 

Till den fullständiga resultatlistan
 
Under onsdagsförmiddagen kvalhoppades det förresten även i Jump Club Young Rider Grand Prix (vanns av Victoria Wallenstam på Copyright) och i Tretorn Ponny Grand Prix (vanns av Emelie Svensson på Ix De L Auine).


Läst 16997 ggr

Fler inlägg

FEB
26
2012

Webb-TV: Segerintervju med Marco Kutscher
Kort sammanfattning av FEI-TV från omhoppningen, samt en segerintervju med Marco Kutscher.

Se det på Hippson-TV


Läst 96273 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Marco Kutscher vann världscuphoppningenMarco Kutscher med sin nya lyxklocka.
  
Efter en omhoppning med endast fem ekipage vann tyske Marco Kutscher Rolex FEI World Cup, världscuphoppningen under Göteborg Horse Show. Tvåa kom Belgiens Ludo Philippaerts och trea Frankrikes Kevin Staut.
 

Man brukar fördomsfullt säga att tyska ryttare är lite tråkiga, men det stämmer verkligen inte på Marco - han bjuder på sig själv!
  
På prisutdelningen skämtade Marco om att han hade laddat inför världscupen med hoppning på fjording (ett shownummer, reds anm.) tidigare på dagen.
- Men jag red nog ännu lite fortare på Satisfaction nu i omhoppningen än vad jag gjorde på fjordingen...
 
Han berättar också att det här var hans första världscupomgång på den här hästen. Planen var att försöka få Satisfaction inkvalad, så att han kan rida hästen i exempelvis första rundan i världscupfinalen. Men att den skulle kunna vinna i dag trodde han absolut inte.
- Det var den klart största banan han gått och han slogs verkligen för mig. Jag kan fortfarande inte fatta det!
 

Angelica pustar ut efter sin fartfyllda ritt...
 
Bästa svensk i klassen var Angelica Augustsson på Mic Mac. Hon var snabbaste fyrfelaren i grundomgången och slutade därmed sexa.
- Jag ville verkligen vara nolla i dag, framför allt när jag såg att inga andra svenskar hade nollat. Först var jag inte alls nöjd. Men efter en stund kom jag på att om jag för ett år sedan hade fått veta att jag skulle bli sexa i en världscupklass - då hade jag inte trott det. Mic Mac gjorde verkligen sitt bästa, jag är väldigt glad för henne - och är nöjd med sjätteplatsen, säger hon.
 

Malin Baryard red "Räven" och är nu klar för världscupfinal.
  
Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson hade båda fyra fel i grundomgången och slutade nia respektive tolva i klassen. Snöpligt nog halkade "Roffe" därmed ner till total-tvåa i den västeuropeiska ligan, som han har lett fram till i dag.
- Det känns lite snöpligt, det hade varit kul att vinna ligan. Men det betyder ju egentligen inget för finalen, säger han. 
Klar för världscupfinalen är även Malin Baryard Johnsson, i och med sin placering i dag.
 

Rolf-Göran Bengtsson på Casall.
   

Marcos häst är verkligen en fighter.
  
Liksom Henrik von Eckermann rider Marco Kutscher för Stall Beerbaum. Ludger är väldigt engagerad i sina ryttare, han for omkring och gav instruktioner inför omhoppningen.
- Så där gör han alltid, han slåss verkligen för oss. Men ibland förstår inte riktigt vi ryttare vad han säger, förklarar Marco med ett leende. 

 
Svenskarna resultat
Fullständigt resultat


Läst 99240 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Ingen svensk till omhoppning
Det ville sig inte riktigt för svenskarna i årets Göteborg Horse Show. Ingen av dem tog sig till omhoppning. Av 39 starter är det endast fem som gör upp i omhoppningen. Snabbast av de felfria i grundomgången var Philipp Weishaupt från Tyskland.

Bästa svensk blev fjolårsvinnaren Angelica Augustsson med fyra fel på sjätte plats. 

Övriga svenska placeringar:
- Malin Baryard-Johnson, nia
- Rolf-Göran Bengtsson, tolva
- Lisen Fredricson, 20:e
- Henrik von Eckermann, 25:a
- Erika Lickhammer, 28:a
- Douglas Lindelöw, 33:a

Fullständigt resultat efter grundomgången


Läst 97727 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.