FHS-kollen 2011 - Alexandra vann Amatörtouren!

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
06
2011

Alexandra vann Amatörtouren!


  
Under tidig eftermiddag på onsdagen avgjordes finalen i The Tour of Amateurs ute på stora gräsbanan. Bara tre ekipage var felfria i grundomgången, där många bommar föll och två ryttare ramlade av.
Sist ut i omhoppningen var Alexandra Andersson från Göteborg på sitt Quite Easy-sto Cleo. Efter en iskall och snabb nolla tog hon hem slutsegern.
- Jag tänkte att "nu rider vi", det var vinna eller försvinna. Jag litade verkligen på Cleo i dag, hon var otroligt fin, berättar en lycklig Alexandra om sin finaltaktik.
Stort grattis från oss på Hippson!
 

Härlig fart på ärevarvet!
 
Nioåriga Cleo är en hindersökande robot, fast med massor av temperament. Alexandra berättar att stoet kan vara ganska skarp i huvudet och att hon har samma uppfödare som Lisen Bratts gamla OS-häst Casanova. 
- Men hon tjurar aldrig till inne på banan, där gör hon alltid sitt jobb, intygar matte. 
Deras gemensamma resa började med att Alexandras dressyrtränare Cecilia Rahn hade sett Cleo som treåring, och visste att familjen Andersson sökte unghäst. 
- Vi åkte och tittade på henne, blev jätteförtjusta och köpte Cleo till min lillasyster Jessica, minns Alexandra.
Men när systern skulle börja plugga slutade hon att rida. 
- I samma veva miste jag tråkigt nog min dåvarande häst. Så jag tog över Cleo.
 
Och det har Alexandra aldrig behövt ångra. Redan under deras första säsong tillsammans, för två år sedan, kvalade ekipaget till Amatörtouren i Falsterbo. Men då missade de finalen. 
- Den gången var jag väldigt nervös, kanske är det därför jag inte har varit så nervös under de här dagarna. Jag har liksom "nervösat" mig färdigt i Falsterbo! ler Alexandra. 
Förra året blev det ingen Tour of Amateurs-start eftersom Cleo skadade sig tidigt under säsongen. Man kan nästan tro att hon har vilat sig i form.
- Hon har i alla fall känts väldigt fin och fräsch i år, säger ryttaren. 
Snart 25-åriga Alexandra är utbildad civilekonom och rider på hobbybasis, Cleo är hennes enda häst. Förra året var hennes mål att debutera 1,40 under hösten. Men det kom alltså på skam efter Cleos skada. Alexandra är fortfarande lite sugen på 1,40-start, men är osäker på om de kommer att hinna dit redan i höst.
- Det blir i så fall första gången i 1,40 för oss båda!
 
Tvåa i klassen blev Åsa Lindström på Autograf, som bjöd på klassens andra dubbelnolla. Tredjeplacerad var Lovisa Broms på Eros, som hade 8 fel i omhoppningen. 
  

Andraplacerade Åsa Lindström på Autograf.
  

Trean Lovisa Broms på Eros.
 

Visst har vinnarhästen Cleo en härlig uppsyn?
  

Prisbordet med Hippson-kassar.
  

Cleo var klart skeptisk till mikrofonen...
 


Söndagens segrare Caroline Ohlsson klarade sig inte riktigt lika bra i dag. Hon var sjua på Hazel och 13:e på Hekla.
 

Till den fullständiga resultatlistan
 
Under onsdagsförmiddagen kvalhoppades det förresten även i Jump Club Young Rider Grand Prix (vanns av Victoria Wallenstam på Copyright) och i Tretorn Ponny Grand Prix (vanns av Emelie Svensson på Ix De L Auine).


Läst 15766 ggr


Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 25064 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 32640 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 56804 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Hippsons senaste