FHS-kollen 2011 - Antonia storsatsar på ung svensk dressyr

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
08
2011

Antonia storsatsar på ung svensk dressyr


Antonia Ax:son Johnson och Peter Härnstam.
 
Under förmiddagen presenterades en nyhet här i Falsterbo. Nästa år startar nämligen Lövsta Future Challenge, en dressyrcup med fem deltävlingar och en final som rids i Grand Prix i Globen under Stockholm International Horse Show.
Den ena avdelningen i cupen är för unga ryttare upp till 25 år och den andra är för unga hästar upp till 11 år - med fri ålder på ryttaren. Totalt rider ryttarna om 400 000 kronor, vilket blir ett lyft för prispengarna i svensk dressyr.
 
Bakom satsningen står Antonia Ax:son Johnson, Tinne Vilhelmson Silfvén och initiativtagarna Louise "Lussan" Nathhorst och Peter Härnstam, välkända namn i dressyr-Sverige.

- Svensk dressyr håller världsklass, men vi behöver många fler ekipage för framtiden. Tinne och jag har på Lövsta satsat på de bästa unga förmågorna i det vi kallar "Lövsta akademi". Därför blev jag väldigt glad när Peter och Lussan kom med initiativet till Lövsta Future Challenge, säger Antonia Ax:son Johnson.
 
Det har gått undan med planeringen. Lussan och Peter har filat på idén och gick sedan med den till Antonia. På torsdagen för en vecka sedan träffades alla inblandade och tog alla beslut, under helgen kontaktades Ulf Rosengren som håller i Globen-tävlingen, och under måndagen kontaktades Svenska Ridsportförbundet och Dressyrkommittén.
- Det här är något jag har gått och burit på som en dröm länge. När jag är utomlands med mina elever märker jag att Tyskland och Holland ligger långt före Sverige på ungdomssidan. Där finns nämligen sådan här U25-tävlingar, berättar Louise Nathhorst. 
Det blir en långsiktig satsning över tre år och totalt lägger Antonia Ax:son Johnson 1,5 miljoner kronor på cupen. 
 
Ytterligare en finess med Lövsta Future Challenge är att ryttarnas tränare kommer att uppmärksammas. 
- Alla ryttare kommer att få ange sin tränare och den bästa tränaren kommer också att få pris. På sikt tror vi att den här cupen kommer att leda till fler Grand Prix-ekipage i Sverige och det gynnar också tränarna. Ju fler elever vi får på hög nivå desto bättre blir vi, säger Peter Härnstam.
Han menar dessutom att cupen kan leda till en större marknad för Grand Prix-utbildade läromästare, som kanske inte håller gångartsmässigt för landslagsnivån.


Läst 12313 ggr

Fler inlägg

SEP
02
2013

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 109833 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 113087 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 118575 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.