FHS-kollen 2011 - Patrice Delaveau vann Falsterbo-derbyt

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
09
2011

Patrice Delaveau vann Falsterbo-derbyt


Fransmannen Patrice Delaveau och Ornella Mail vann Falsterbo Derby efter omhoppning mot irländaren Shane BreenMullaghdrin Gold Rain.
- Jag hade lite tur att det blev en så bra runda, det är första gången min unga häst går ett derby. Jag kollade på banan innan och tyckte inte att det var några hinder som såg farliga ut. Så jag tyckte att det skulle vara bra för henne att få prova, berättar vinnaren via tolk.
Han säger att det enda han var lite orolig för var hindret efter banken, där man landar lägre än man hoppar av.
- Min häst hoppar upp sig så mycket med ryggen att jag var lite rädd att det skulle bli för långt för henne ner till marken.
 
Starkt band till hästen
Bästa svensk i klassen var Erika LickhammerHip Hop 1045, som landade på tredje plats med sina fyra fel.
- Ritten i dag var väldigt rolig! Men jag trodde väldigt mycket på Hip Hop inför derbyt, även om jag inte visste om han hade gått några derbyn innan.
Däremot har Erika varit iväg och tränat en gång på derbyhinder. Och rivningen i dag tar hon själv på sig.
Nu är planen för Hip Hop att få mer rutin på stora banor. Erika red honom under fyra år som unghäst och har ganska nyligen fått tillbaka honom.
- Vi tycker väldigt mycket om varandra. Jag har ett starkt band till den hästen och jag tror att han känner likadant för mig, säger hon.
 
Orken tog slut
Jens FredricsonLunatic slutade femma efter att ha rivit sista hindret på den långa derbybanan.
- Lunatic fick inte luft nog till sista hindret, han var för trött. Men min häst skötte sig excellent här i dag, säger Jens.
Inte heller Lunatic har gjort något derby innan. Jens hade egentligen tränat sin andra häst Thelma till derbyt, men hon vägrade ut sig på en vattenmatta häromdagen, så det var uteslutet att rida henne. 
- Hon var nog helt enkelt för grön. Lunatic har gått på i stort sett varenda bana i hela världen, så han löste det utan derbyträning. Och det här med derby passade honom eftersom det är så tekniskt. Han var väldigt nöjd med sig själv efteråt, berättar Jens.

  

Erika Lickhammer och Hip Hop på väg nerför den klassiska banken.
 
Resultat, Falsterbo Derby

 

ÖVRIGA RESULTAT
Saknar du något resultat från Falsterbo Horse Show? Alla resultatlistor länkar vi till här.

Läst 40162 ggr

Fler inlägg

MAR
02
2014

Ger täcken till Sveriges vanvårdade hästarPatrick Looney visar upp en mindre modell av ett täcket som värmer. 
  
Malin Baryard Johnssons och Peder Fredricsons storsponsor H&M samarbetar med Svenska Hästars Värn här under Gothenburg Horse Show, för att ge hästar i nöd en chans till ett bättre liv.

  
När Patrick Looney på Horseware tog en fika med H&M igår fick han höra om denna insamling för första gången och tvekade inte en sekund - han ville hjälpa till.
– Hade jag vetat om insamlingen tidigare hade jag redan hjälp till, men nu när jag fått upp ögonen för den vill jag bidra med vad jag kan, säger irländaren Patrick Looney till Hippson.
  
Horseware kommer se till att hästarna får täcken som passar just dem, det handlar om att ge värme både via akuthem och hos fodervärdarna.

– Vi får se vad som behövs mest, det är bättre att ta det häst för häst i stället för att skicka över en låda med täcken som inte passar, förklarar Patrick.
   
I dag klockan 10.30 får vi veta hur mycket pengar som samlats in till förmån för Svenska Hästars Värn.

 


 

UPPDATERING KL 10.36
  
Totalt delades Facebookstatusen 12.257 gånger, vilket resulterade i totalt 490 akutnätter för vanvårdade hästar. Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson tyckte inte att det var tillräckligt så de bidrog med 110 nätter extra, vilket ger slutsumman 600 nätter.
  

Utöver täckesbidraget har även bidrag från försäkringsbolag och foderleverantörer kommit in, och inne på mässan har det varit kö till montern för Svenska Hästars Värn.


Ordförande Carina Nordell är överväldigad av allt stöd och tackade alla för hjälpen innan hon avslutade med tre viktiga ord, alla kan bidra.
  


 

Läs tidigare artikel:

Med fokus på Sveriges vanvårdade hästar

 


Läst 31495 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Framhoppningen: Annorlunda benskydd


Lördag kväll kunde vi se två hästar med lite annorlunda benskydd på framhoppningen.
Denna häst får sina höga bakskydd åtspända innan det är dags för ett sista språng, och uppgång in till banan. Att få så höga bakskydd spända relativt hårt såg inte ut att förbättra hästens bakbensteknik, något som resultatet inne på banan vittnade om.

   

Hästen hade kanske inte rivit så många hinder om den hade fått ridas utan de förmodat obekväma bakskydden?
  

Denna häst slår ihop sina framknän och får extra skydd av sina Veredus-damasker. Vi kunde tydligt se hur han slog ihop benen över hindret, och här känns det verkligen som att skydden gör sitt jobb!
  
Länk till mer information om skydden
  


Läst 27079 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
01
2014

Bildproducenten Håkan Svensson ser allt!Fullt fokus på tv-skärmen, som visar tio kameravinklar.
 

Nere i gångarna under Scandinavium finns ett rum som alltid är nedsläckt, trots att det sitter en man där inne och jobbar. Ibland står dörren på glänt så att man får en liten inblick i vad som sker. Till slut gick det inte att hålla tillbaka nyfikenheten - vi knackade på den hemliga dörren.

 
Där inne sitter denna man, Håkan Svensson:


 
Han är bildproducent och har jobbat en till två dagar i veckan på uppdrag av arenan sedan 1996. Säsongen för Håkans uppdrag är mellan september till april, för det mesta är det hockey som gäller - men ridsportens vecka är en självklarhet för honom att jobba på.

– Jag har lärt mig hur tävlingarna fungerar i och med mitt arbete här. Just ridsporten i Scandinavium är jätterolig, för det händer så mycket kul och läktaren är fullsatt, säger Håkan Svensson.   

Håkans jobb är att bestämma vilken kamera som visas i sändning, och när den ska göra det. Han ser även till att slowmotionbilder visas efter ritten för tv-tittarna och på jumbotronen.
 

När Hippson är på besök pågår ärevarvet för GP-Ponnyn och vinnaren Jolin Johansson ramlar av sin ponny. Innan vi i rummet har uppfattat vad som hänt ropar kameramännen via kommunikationssytemet att Jolin inte har skadat sig, utan verkar må bra.

– Vi försöker vara snabba, för om en ryttare eller häst gör sig illa då vill vi inte visa det, utan respektera ryttaren, förklarar Håkan.

  
I helgen är SVT på plats för att sända och har sin egen buss med personal, som Håkan jobbar nära med. Det blir långa dagar under Gothenburg Horse Show, han är på plats klockan 07.00 varje dag för att ha möte med kamerateamet innan det egentliga arbetet börjar. Klockan är närmare midnatt när han låser dörren för att gå hem.
  

Text och foto: Annelie Lundkvist 
  


Läst 27314 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.