FHS-kollen 2011 - Patrik och Scandic brädade Anky och Salinero

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
08
2011

Patrik och Scandic brädade Anky och Salinero


Patrik Kittel
, fyra på världsrankingen, har flyt just nu. Han och Watermill Scandic H.B.C vann fredagens Grand Prix-klass i World Dressage Masters överlägset, på 75,128 procent. Därmed slog han självaste Anky van GrunsvenSalinero, som slutade på 71,298 procent i dag.
- Jag är givetvis väldigt glad och nöjd med att vinna. Men han gick faktiskt ännu bättre i München senast. Några saker var väldigt bra i dag, några var lite sämre. Scandic har nog tre till fem procent kvar att ge, analyserade segraren efteråt.
Patrik menar att det är lite extra press att rida på hemmaplan, han vill inte göra Falsterbo-publiken besviken.
- Och om jag hade gjort så här bra resultat här för två år sedan hade jag nog gjort i byxorna..., skrattar han.
 
Bannar sig själv
Anky van Grunsven, som är Patriks stora förebild och som dessutom är gift med hans tränare Sjef Janssen, var inte alls nöjd.
- Jag är väldigt besviken på min egen ridning i dag. I går var Salinero fantastisk på träningen men i dag red jag inte alls. Jag fattade nog inte hur dåligt jag ridit förrän jag tittade på videon efteråt. Och när Sjef skrek det åt mig..., säger hon med ett pillemariskt leende. 
Anky lovar att sparka sig själv i rumpan och ge konkurrenterna en tuffare match i morgon. 
- För i dag fick stackars Salinero göra allt själv, som tur var kom han ihåg programmet. 
Anky berättar att den forne OS-stjärnan är i fin form och att han går bra på träning hemma. Men OM det blir ett nytt OS i London nästa år kommer hon inte att rida Salinero utan sin nya talang Upido.

 

Bildspel med 12 bilder från WDM, Grand Prix
Resultat, WDM, Grand Prix

 


Läst 13618 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 36554 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 36875 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 38553 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.