FHS-kollen 2011 - Pernillas Gazella är Nordens bästa sjuåring

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
09
2011

Pernillas Gazella är Nordens bästa sjuåring


Pernilla André Hokfelt
Gazella vann under lördagsförmiddagen sjuårschampionatet i dressyr på 69,825 procent - före Susanne GielenBelamour (67,982 procent) och Maria BorgChaigon (67,281 procent).
- Det var verkligen jättekul att få vinna. Gazella är fortfarande lite rädd för den berömda hästen (Axel Johnson Groups reklamskylt med en kråmande svart hingst, reds anm.) och stod emot där. Men vi hade flughuvan på i dag så det gick mycket bättre än i kvalet, säger en glad ryttare.
Hon berättar att det kändes lite som en revansch att ta hem sjuårschampionatet. Förra året var hennes Wladimir O.A. på väg mot en säker seger när han blev rejält skrämd av ett barn som dök upp bakom en av domarkurerna.
- Det var helt enkelt min tur i år!
Denna gång var det alltså den iögonfallande reklamskylten som Gazella spände sig lite för. Pernilla tycker själv att skylten är väldigt fint och att den absolut bör vara med.
- Men kanske att det är lite onödigt att ha den just där den står, vid ingången, just för unghästarna...
 
Framgångsrikt sto
Gazella kommer som så många andra av Andrés hästar från Stuteri Stubbäng, Pernilla har ridit alla championat på stoet sedan hästen var tre år gammal.
- Hon har varit i final alla gånger utom på Breeders som sexåring. Då var jag så arg på dem! erkänner Pernilla. 
Själv föredrar hon egentligen Falsterbo framför Breeders, eftersom hon anser att gångartsbedömningen i Flyinge kan hamna fel.
- Det blir ibland lite för mycket fokus på väldigt stora gångarter och det har ju inte den här hästen. Men hor har i stället den typen av temperament och gångarter som kommer att gynna henne i hennes framtida tävlingskarriär.
 

Gazella har verkligen en härlig utstrålning.
 

Glad ryttare - Pernilla André Hokfelt.
 
Fullständig resultatlista, sjuårschampionatet


Läst 14674 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner FrankrikeLäst 20677 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 20391 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 20415 ggr Kommentarer Kommentera

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.