Avelsbloggen - Årgångsfinaler, föreläsning och frågor om tränset!
SEP
29
2012

Årgångsfinaler, föreläsning och frågor om tränset!

Hej!

 

Jag känner att jag har missat så mycket unghästigt ute i världen på senaste! Bland mycket annat är det ju snart dags för årgångsfinalerna i hoppning och dressyr, vilka jag gärna skulle beskåda IRL (men hinner icke!). Jag har inga direkta förhandsfavoriter, men däremot några jag som spanar på lite extra. Jag kommer följa allt på distans via folk som är där, media och equipe, så jag får nog min dos trots allt!

 

Läs mer:

http://www.swedehorse.se/

 

I samband med detta bjuder Unga Asvh in till föreläsningar på temat osteochondros, mycket intressant. Det är gratis för medlemmar i Asvh och kostar hundra kronor för andra, för billigt för att avstå om man ändå är där!

 

http://www.ungasvh.se/nyheter/osteochondros-seminarium-under-svenskt-avel-sportchampionat

 

Sedan är ju Unghäst-VM i hoppning i full gång och även om jag mest är dressyrintresserad följer jag även detta på lite distans.

 

Mer:

http://results.scgvisual.com/2012/lanaken/

Webb-TV:

http://www.horse-live.com/program

 

 

----------------------------

Från Unghäst-VM till unghästträns! Jag har fått flera frågor via mail och många relaterar till varandra, därför tänkte jag helt enkelt köra någon slags mini-frågestund om tränset fram till mitten av nästa vecka någon gång. Passa på att fråga vad som helst som rör tränset!

unghastbloggen@gmail.com

 

Idag är jag hästledig, men imorgon ska jag rida Rowan och pussa på Loppan igen! Kanske tar en tur ut med dem tillsammans om jag hittar någon som vill följa med. Rowan är ju inte så modig, så sällskap är bäst att ha ute hur som helst. Framåtbjudningen blir annars lidande när han letar spöken bakom varje smågrus, då är det bättre att jobba på ett problem i taget tycker jag. Växer han lite mer mentalt kommer många andra bitar sedan bara att falla på plats och jag tror inte framåtbjudningen är ett enskilt problem hos honom, bara en "bi-effekt" på osäkerheten.

 

Måste avsluta med en bild på en av mina massage-övningsobjekt, lilla Ramona! Hon tyckte det var toppen med lite spa och njöt verkligen ordentligt :)

Roligt att få öva på alla nivåer, bokstavligt talat :)

Foto: Therése Bjerketorp

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24844 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 831883 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 849188 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 853927 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.