Avelsbloggen - Bra träning!
APR
04
2013

Bra träning!

Hej!

 

Först och främst - kul att ni gillar avelsrådgivningen. Själv tycker jag att det är så fantastiskt spännande och lärorikt, är verkligen superglad över att Per ville ställa upp som expert i serien!

 

 

Sen tror jag att vi måste reda ut två saker lite hastigt;

 

1. Jag förstår att det ibland kan vara svårt att avläsa tonen i en text på nätet, men naturligtvis var jag inte på riktigt redo att ge bort Loppan efter att hon varit lite brötig i förrgår. Inte heller tycker jag att någonting är "hennes fel".

 

2.Jag känner inte på något sätt att jag inte har kontroll över situationen eller en plan för hur vi ska göra det lite smidigare vid insläpp.

 

 

 

Nu till gårdagens fantastiska ridpass! Min tränare kom ju till oss för lite input, så otroligt bra verkligen. Dock trodde jag verkligen att vi skulle få något att bita i igår, för Loppan var till synes inte helt avslappnad.

 

Det stod massor av hinder framme i ridhuset eftersom att jag klämde in oss mellan två hoppträningar. Sen vet jag inte varför, men det var lite pratigt mellan hästarna i hagarna utanför. Loppan har ju aldrig brytt sig om sånt ett smack, t.ex om en häst går ut ur ridhuset medan vi rider så hon blir ensam eller så, men igår pratade även hon för fullt med de utanför och var lite ledsen över att vara själv i ridhuset.

 

Men hur som helst så var det helt enkelt bra från att jag tog tyglarna tills att jag satt av!

Loppan var så himla duktig och tänkte bra på framåt. Igår låg fokus på att få galoppen att sitta även i ridhuset, både fattningarna men även att hon ska gå "hela varvet runt" och bara tänka framåt. Lite vingligt, ja visst, men hon var superduktig och fattade faktiskt mer eller mindre på min signal efter bara ett par gånger.

 

Det gick så fort att jag var tvungen att hålla i mig i manen och så att vi inte hann fastna på bild :)

 

När hon fattade fel galopp höll hon den förvända genom hörnet, så såå himla vingligt var det väl inte ändå. Hon visade faktiskt dessutom upp ganska fin galopp, det kändes bra att sitta på! Även traven var trevlig och stundtals till och med riktigt trevlig med bra bjudning. Avsaktningarna och halterna är dock Loppans bästa gren, jag behöver bara bromsa upp lite med sitsen så kliver hon in i en fin skritt från traven som vilken vuxen häst som helst. Duktig pålle!

 

Taktiksnack med vår tränare, Karin Styrman!

 

Nu får hon gå veckan ut och eventuellt löshoppa på söndag, sedan blir det välförtjänt vila!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 7963 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 801116 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 818421 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 823159 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar
Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.