Avelsbloggen - Dagens träning
MAJ
05
2014

Dagens träning

Hej!

Dagens träning gick ganska bra, det går i alla fall framåt hela tiden! Vi har ju som sagt sänkt ribban och fokuserar enbart på att Loppan ska hitta lite motivation till arbete, lättare sagt än gjort men hon gör som sagt framsteg hela tiden. Även jag gör nog lite framsteg i mitt mentala tänkade, det är riktigt skönt att få lite hjälp att sänka prestationskraven och öka på tålamodsnivån istället!

Började även idag med att tömköra en stund före uppsittning. Förutom att hon bromsade varje gång vi kom till en spegel (för att Loppan ville beundra sin vackra nuna) så gick det fint. Bra framåtbjudning och även om hon var rätt spänd i början slappnade hon av snabbt och bra. Hon är lite kort i steget i höger bak och något spänd i länden samma sida, förmodligen har hon halkat till i hagen eller kanske rullat fast lite i boxen, så förutom att träna kör jag lite intensivbehandling på henne nu under ett par veckor med el, massage och stretch. Ett helhetsgrepp på projekt "Det ska bli dressyrhäst av Loppan" alltså! ;)

Jag satt upp en sväng och hon skrittade på avslappnat och bra. Helt plötsligt och oprovocerat backade hon av lite och jag kände i hela hennes kropp att hon gjorde en ansats till att resa sig. På reflex lättade jag lite i sadeln och lutade mig därmed lite framåt (ren självbevarelsedrift) och då svarade Loppan genom att trava fram istället! Otroligt bra reaktion och helt oväntad. Hon reste sig alltså aldrig utan bestämde sig för att bjuda framåt istället, helt utan drivning från mig. Travade sedan ett par varv, saktade av och frågade sen igen om hon ville trava. Det ville hon och hade dessutom riktigt bra bjudning. La inte till skänkeln en enda gång under dagens ridpass och hon bjöd bättre än någonsin. Däremot tar hon ut lite oprovocerad frustration på andra olika sätt, t.ex genom att vända huvudet mot mina skänklar och blänga/putta på dem trots att de bara "hänger där".

Blir inte klok på den här hästen, men roligt att det går framåt :)

Jag rider en sväng för Karin även imorgon bitti, hoppas på fortsatta framsteg.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18450 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 564969 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 582271 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 587010 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv