Avelsbloggen - En lyckad och en mindre lyckad uteritt!
JAN
12
2014

En lyckad och en mindre lyckad uteritt!

Hej!

Idag var planen att både unghästarna skulle ridas ut i snön! Rowan med mig i sadeln och Loppan med min mamma i sadeln. Ja, hon är modig, mamma! Jag hade tänkt att jag skulle rida igång Loppan lite för att stämma av lite och sedan överlåta det till min mamma innan jag tar hem Loppan från lösdriften, men mamma var så sugen på att rida så hon kunde inte vänta tills jag hade tid att komma ut dit :)

Rowan var så pigg att han stod och bockade i hagen innan jag tog in honom. "Äsch då, det ger sig!" tänkte jag och hoppade glatt upp! Redan på stallplanen laddade han och skuttade fram istället för att skritta. Eftersom att han inte har skor bak blev det väldigt halt och då vågade jag inte rida på vägen ifall att han skulle tappa fotfästet och sladda omkull. Jag & mitt ridsällskap (också i sadeln på en väldigt pigg häst) bestämde då att vi skulle prova att rida i sommarhagen istället...."YES nu kör vi" sa Rowan och visade hela registret av cirkuskonster med mig som en vante någonstans mellan sadeln och himlen. Dessvärre var underlaget så kramigt att de fick en halvmeter platå-skor under hovarna, så vi vågade inte rida där heller, vi vände ganska snart.... Antiklimax på den uteritten, men ibland får man ju helt enkelt ändra planen utifrån förutsättningar även om det känns lite tråkigt.

Jag red istället en sväng i ridhuset och där var han superfin verkligen, men fortfarande lite laddad. Det var rätt mycket aktivitet i ridhuscafeterian så det var lite spring i trappen, dörrar som smällde, hundar o.s.v så att det var inte helt lätt att få honom avspänd och till arbete eftersom han redan var lite på tårna. Blev ändå ett ganska bra pass och han kändes jättehärlig mellan varven, så lätt, elektrisk och känslig för hjälperna, precis som jag vill ha dem.

Sakta men säkert börjar han lägga på sig lite, både i hull och muskler räknat. Så sjukt snygg modell på honom, han kommer bli en riktig eye-catcher när han växer ifrån valpigheten!

Loppan då! Hon var också laddad och hade bockat en hel del innan min stackars mamma kom upp i sadeln. Ändå vågade hon sig upp och ut på tur med sällskap. Efter halva vägen svängde de av in i skogen och red hem ensamma medan de andra fortsatte vidare. Loppan tyckte det var såååå härligt att få röra på sig och det bekom henne inte det minsta att vända hem på egen hand. Hon hade enligt uppgift skött sig utomordenligt bra hela ridturen och var som en dröm att sitta på i skritt och trav. Nöjd & glad efteråt :) Härliga häst!

Gammal bild på mamma & Loppan! Ett radarpar visar det sig :)

taggar


liknande webbartiklar


Läst 9933 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 855911 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 873214 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 877955 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Avtalet avgör vem som blir ansvarig när ett föl skadar sig
Eva Johansson svarar
Vem blir ansvarig om någon skadar sig på anläggningen?
Eva Johansson svarar
Häst som blir stressad vid uppsittning
Elke Hartmann svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.