Avelsbloggen - Ett rödhårigt sto...
FEB
28
2013

Ett rödhårigt sto...

Min tränare sa att jag nog inte var klok när jag i augusti 2011 berättade att jag köpt en ny häst, ett rödhårigt sto med fyra vita fötter. Flera andra har stämt in i den kören och idag är jag verkligen beredd att hålla med.

(Nej, självklart tror jag inte på riktigt att det är Loppans "hårfärg" som gör henne till en tjurskalle stundtals, men det är skönt att ha något att skylla på :))

 

Vi skulle börja med att rida lite ute för omväxlingens skull och därefter upprepa gårdagens övning i ridhuset. Först gick det superbra, Loppan var pigg och travade gladeligen omkring på egen hand. Efter en stund tyckte hon dock att det var dags att visa var skåpet skulle stå och börja sura lite mot skänkeln, ville inte gå framåt. Det har hänt förut att hon lättar lite i fram, men bara ett par centimeter från marken och ofta i samband med ett skutt framåt så att man kan fortsätta rida på.

 

Idag ville hon utmana ödet och testa lite gränser så hon reste sig så högt hon kunde och lite till. Tjoff sa det och så låg vi båda på rygg i snön. Lyckligtvis gick det så "långsamt" att jag hann reagera och rulla bort precis innan landning, vilket gjorde att enbart min fot hamnade under Loppan. Hon å sin sida blev helt paff men hade stenkoll på var jag var när hon reste sig.

 

Väl uppe skakade hon på sig och travade iväg några steg så tyglarna lyckas åka över halsen och fastna i ett framben. Coola Loppan stannande då när jag ropade på henne och lät mig lugnt knäppa loss tyglarna (mycket glad över snabbhakarna!!).

 

Ingen skada skedd alltså, snarare tror jag att det kan ha varit lite "bra" för Loppan eftersom att hon blev lite chockad över hur det slutade när hon reste sig. Jag satt upp igen och sedan gjorde vi det bästa passet hittills i ridhuset, Loppan var helt outstandig gällande både framåtbjudning och lydnad. Det kändes nästan som att rida en vuxen häst :) Inte en tillstymmelse till att sura eller bråka, hon flöt på som tåget självt. Hoppas hon slog i huvudet lite så att några lösa skruvar trillade på plats och att resten av våren flyter på utan sån dramatik som dagens äventyr.

 

Så kan det gå, livet med unghäst är aldrig tråkigt!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11355 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 782256 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 799559 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 804297 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv