Avelsbloggen - Exteriörbedömning - tredje och sista hopphästen
JUN
04
2012

Exteriörbedömning - tredje och sista hopphästen

Nu kanske några av er som har följt exteriörserien från början tror att det här är absolut sista delen av denna spännande följetong, men så är icke fallet. Nästa vecka ska nämligen Loppan själv i egen hög person sättas under lupp och bedömas av Anne-Carin, ska bli riktigt spännande att se vad hon säger om min pärla!

 

Idag handlar det dock om denna lilla skönhet, en blivande hoppstjärna som just nu lever livet som sig bör i beteshagen. Holsteinerblod rinner genom hennes ådror och hon har redan visat framfötterna på (lös)hoppningsbanan, så matte tror mycket på henne.

 

C ést la Vie

2010

Diarado -Calido I


Uppfödare: Naeve Gerd
Ägare: Tove Söderberg

Foto: Sara Eriksson

 

Anne-Carin Klinges utlåtande:

"Vid första anblicken så är det här en väldigt tilltalande häst,
tittar man närmare, så finns det lite detaljer som skulle kunna
vara bättre, men det här är en väldigt harmoniskt ihopkommen
häst!


Huvudet är vackert, halsen är av bra längd och form, halsansättningen har
en antydan till att vara bred, men ingenting som stör.


Manken är välformad och ryggen har en bra linje, möjligen är både
ryggen och korset något korta, men överlinjen är generellt
tilltalande med bra resning och den ser stark ut i sin rygg.


Bålen har bra djup och bogvinkeln är ganska bra, den kunde varit något
mer liggande, bogen har en tendens till att vara något kort.


Benen ser också bra ut, den ser ut att ha markerade framknän och jag tror
inte (grått mot grått…..) att den är knipt.


Vinklarna både bak och fram ser väldigt bra ut.


Allt som allt så ser det här ut att kunna bli en väldigt fin häst,
lite åt det korta hållet kroppsligt, men den ser ut att kunna ha
god hoppkapacitet!


Den är välutvecklad för sin ålder."

 

www.klingedressyr.se

 

Edit:

 

Läsare undrade:

"Det står bra vinklar, men den är väl allt ganska rak (för rak) i sin has? Och rygglinjen, är den bra, önskvärd? Den ser nästan för kort och kompakt ut... "

 

A-C svarar:

"Jag håller med om att hasvinkeln kan se rak ut och jag funderade över det, men tog beslutet att det nog berodde på att hon stod bakom sig på bilden. 

När det gäller ryggen så är den något kort, men eftersom även bogen och korset är åt det korta hållet, så blir det ändå bra harmoni. Skulle man satt poäng (vilket vi inte gör nu), så hade hon nog åkt upp ett poäng typmässigt om hon varit något mer långlinjerad."

 


Fick några extrabilder av matte härom veckan, dessa har inte Anne-Carin sett och det är inte utifrån någon av dem som C ést la Vie har blivit exteriörbedömd, men kunde inte låta bli att visa en av dem eftersom jag tycker hon är så toksöt på bilden (en riktig "Li-häst").

Foto: Mia Lindh

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25227 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 870714 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 888015 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 892756 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar
"Att kunna rätta in framdelen framför bakdelen är otroligt viktigt"
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.