Avelsbloggen - Från 0 till 100 och till 0 igen
MAR
16
2013

Från 0 till 100 och till 0 igen

Hej!

 

Nu börjar jag landa i vardagen igen. Jag blir nästan lite jet-laggad när jag har varit på skolan, för även om jag inte kan låta bli att jobba på mornarna och kvällarna så är det ändå verkligen helt super-intensivt djupdykande i studierna och praktiken. Nu har jag som sagt börjat komma ikapp hemma igen, även om jag i vanlig ordning inte har en aning om hur jag ska hinna med alla deadlines nästa vecka. Den som lever får se!

 

Idag har jag ridit både ut och i ridhuset på Loppan. Jag hade en ambition om att vara ute och galoppera i sommarhagen, men det satte underlaget stopp för. Det är väldigt knöligt och mycket skare, plus lite ishalka här och där. Inte ultimata förutsättningar alltså!

 

Loppan var supertaggad till en början och visste inte riktigt var hon skulle göra av sig själv. Hon valde mellan att bocka eller att lätta i fram, men kunde inte bestämma sig så det blev ingenting av det utan mest lite skratteretande småskutt upp och åt sidan. När hon fick gå före sin kompis gick det bättre, hon trivs väl helt enkelt i täten! Pigg var hon och gick mest och taktade med huvudet i vädret, roligt när motivationen finns där - då har man så bra förutsättningar att komma till arbete sen!

 

Vi gick in i ridhuset en sväng sedan och körde lite trav och galopp, det gick verkligen super. Loppan är inte riktigt haj på att fatta galopp på hjälperna än, men med draghjälp går det som på räls. Sedan kände jag att bensinen var på väg att ta slut (både fysiskt och mentalt) så då travade jag på i friskt tempo ett sista varv och gjorde sedan halt för att sitta av. Det är så bra om man kan känna när det nästan är dags för dem att dra ner rullgardinen, så att man verkligen hinner avsluta med framåttänk och inte måste sitta av när de är "körda i botten".

 

Skrittade av henne ute i solen för hand och sedan fick hon gå ut med ett täcke på efter lite gotta i stallgången. Helt slut var hon, så nu hoppas jag att hon sover gott och laddar om för morgondagens löshoppning!

 

Bästa bilden som jag sett (och snott) på Facebook :) Känner lite igen mig i stackarens matte ibland, men jag lyckas faktiskt oftast behärska mig!

 

Vi har haft lyxen att bli lite fotade med iPhone-kamera idag, men jag har inte fått bilderna än så de kommer upp här senare :)

taggar


liknande webbartiklar


Läst 7646 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 782229 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 799532 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 804270 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv