Avelsbloggen - Gårdagens ridning
APR
26
2013

Gårdagens ridning

Hej!

 

Känns som om jag är den enda som inte är på GHS! Skulle ha åkt ner dit en sväng, men det blev för mycket jobb som var svårt att styra om. Får njuta av Hippsons förstaklassiga uppdateringar därifrån istället, samt hålla kontakt med mina vänner som är på plats :)

 

Igår red jag ju Loppan igen, för första gången sedan vilan. Hon skötte sig fint, även om det kanske inte var lika enastående bra som löshoppningen i söndags. Vi började på utebanan, men efter fem minuter stelande Loppan till och jag kände hennes hjärta bulta hårt och snabbt under mig. Kort därefter hörde jag ett helt sjukt ljud som jag -tror- kom från en älg uppe i skogen bakom ridbanan! Fem sekunder senare kom samma ljud från skogen på andra sidan, det var alltså två älgar som stod och skrek åt varanda i skogarna på varsin kortsida av ridbanan. Loppan tyckte inte att det var helt okej att gå ett lugnt och avslappnat pass under de förutsättningarna, så vi flyttade in i ridhuset istället.

 

Där inne slappnade hon av direkt och var ganska duktig. Hon hade mycket bättre framåtbjudning redan från början och var riktigt med på noterna. Jag körde tempoväxlingar i trav med lite "längningar" på långsidorna och så tog jag tillbaks henne på kortsidorna. Även skritten var bättre, mer energisk utan att bli överilad. Det enda jag har att anmärka på är att hon fortfarande kör lite stjärnkikar-stil, om än med en mjuk och fin kontakt i handen. Jag tänker dock att även formen kommer i takt med en ärlig och avslappnad framåtbjudning, så det är ingenting som jag specifikt lägger fokus på just nu. Det viktigaste är att hon går i balans och är relativt avspänd i den form hon är väljer att gå i, hon är helt enkelt inte en av de som är "födda på tygeln".

 

Efter en stund i ridhuset var jag nöjd och sadlade av henne för att träna lite visning för hand. Detta gjorde Loppan enligt skolboken, hon var jätteduktig! Det enda jag skulle vilja fila på är att hon kunde se lite mer entusiastisk ut vid uppställningen, nu parkerar hon mest och tar tillfället i akt att vila lite. Fladdrande spön rör henne inte i ryggen! Ska ta hjälp imorgon och hitta ett sätt som gör att hon "spänner upp" sig lite och visar sig från sin bästa sida.

 

En skrikande älg på ena kortsidan kanske vore något, finns det någon app för iPhone kanske? :)

 

 

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14799 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 782250 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 799553 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 804291 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv