Avelsbloggen

...Det har jag förstått efter att ha kollat igenom alla klipp (på dressyrhingstarna) som finns att se på equipe.com. Han är skitsnygg och ser otroligt trevlig ut att sitta på, han flyter liksom fram!

 

Zaladin lever upp till mina föväntningar och ser rörlig och helt underbar ut, förutom storleken (176 cm). Zgander höll tyvärr att krypa ur skinnet under sin exteriörbedömning och jag led med både häst och visare under hela klippet,  jag fattar knappt att de hann bedömma något alls under den "uppvisningen". Luxus gjorde mig inte besviken utan såg fin ut som vanligt, en riktigt trevlig modell på häst.

 

Den stora besvikelsen är Don De Jeu, han ser rätt alldaglig ut (missförstå mig rätt, det handlar ju om fantastiskt fina hästar alltihop - men i sammanhanget). Jag tycker inte han har någon hingstkaraktär och han visade inga fantastiska gångarter heller. Dålig dag?

 

Ivory är söt för att han är gul och har fin teckning i pannan, men hade han varit brun hade jag inte lagt vidare märke till honom, Dunhill har jag inte fastnat för än så länge. Bland de femåriga rör sig Faustino väldigt trevligt men jag gillar inte modellen, Roussegniuer vill jag gärna ser mer av.

 

Bland treåringarna gillar jag, förutom Zgander, Sandbaecks Lacapo som gärna får flytta in i mitt stall vilken dag som helst.

 

Vilka gillar ni?
  
Här ligger klippet med Floricello


Läst 17288 ggr Kommentarer Kommentera

Jag har ju tidigare berättat att Loppan alltid går ensam från flocken för att hänga med mig när jag visslar på henne i hagen. Jag vänjer mig aldrig, jag blir lika varm i hjärtat varje gång!

 

 

(Jag vet, skitsnyggt med eltråd mitt i fejset - men det är inte så lätt att fota en nyfiken unghäst om man är på samma sida staketet, blir mest mule i bild).

 


Läst 13266 ggr Kommentarer Kommentera

Ja, det känns helt otroligt eftersom jag varit en stark motståndare till bling-trenden och avskytt hela den hypen. Nu har jag alltså trillat dit i alla fall.

 

Det är inte vilket träns som helst, det unikt och specialdesignt av Joanna på Xtremehorsmakeover inför en plåtning idag och nu har jag alltså börjat överväga om Loppan ska få en tidig tvåårspresent för ett fyrsiffrigt belopp. Hon skulle vara så sjukt snygg i det...Känns dock helt omotiverat att köpa ett så flashigt träns till en lurvig, halvvild häst som ännu är lyckligt ovetande om att hon en dag ska bli ridhäst. Snälla, hjälp mig med beslutet! :-)

 

Idag är det massa webbtv från Bruksprovets Fas II samt från de 3-åriga dressyrhingstarnas andra sväng. Missa inte att kolla om du är intresserad! Startlistor finner ni här. Bruksprovet har visat sig vara otroligt svårt att följa på distans, det verkar helt dött. Eller har jag missat någon som bloggar live därifrån eller så? Det skrivs ju lite om det här och där, men det är rätt torftig information.

 

Nu ska jag snart börja förbereda dagens alla bestyr och fundera en sväng till över tränset...Vill ni att jag visar en bild på skapelsen imorgon?


Läst 15273 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.