Avelsbloggen
JUL
12
2012

Ska snart uppdatera om Loppans status, hinner inte sitta ner tillräckligt länge för att blogga ett bra inlägg än bara. Fullt ös med andra ord!

 

Ni får nöja er med en bild på tacksam och trött häst som blev glad över att få komma in och vila under skyfallen i helgen! Vanligtvis brukar vi ta in dem om dagarna när det är stekhett och mycket broms, så får de gå ute om nätterna. Men den här kvällen ville ingen av dem vara kvar ute - då var det lyxigt att få komma in till nyhalmad box och lite hö istället :)

 

Fina Greta och katten Konrad, som aldrig missar ett mys-tillfälle!

 


Läst 18870 ggr Kommentarer Kommentera

Så här skrev jag den 2:a juli:

 

"Hon har ju knappt ens några skador att rapportera (det här lär jag få äta upp att jag har sagt...)."

 

Ja, det fick jag verkligen äta upp! Ska strax iväg till en halt häst som har sitt återbesök hos fantastiska veterinären idag, förmodligen ska det plåtas lite och sen får vi sen om misstankarna stämmer. Loppan står på box igen och är SÅ duktig, som vanligt. Ett A-barn tycker jag, likt en stolt småbarnsförälder.

 

Från en tidigare sväng på kliniken, 2011

 

Så nu har jag ju saker att skriva om, "jippie"! Skriver mer om vad, hur & varför angående Loppans tillstånd senare. Hon är inte döende i alla fall :)

 

Är det bara jag som tycker att jag & Loppan faktiskt haft vårt beskärda del otur i vårt gemensamma liv nu? Är det karma? Vad har vi gjort i våra förra liv? :)

 

 


Läst 19499 ggr Kommentarer Kommentera

(från bloggen alltså)...Vill jag bara hinta om min unghästprodukt som just nu produceras i sin första upplaga. Detta fick jag av Perfect Sit's VD häromdagen:

 

 

Någon nyfiken? Vågar ni gissa på vad det kan vara som förhoppningsvis kan underlätta vid unghästutbildning, både för häst och ryttare/utbildare? Jag smäller av vad spännande det här är, vilken grej att få vara med om! Längtar tills jag kan berätta mer för er!

 

NU tar jag sommar, tillsvidare i alla fall :)


Läst 22484 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
05
2012

Inte bara bloggtorka utan även lite läsartorka ;) Mitt rop efter inspiration till unghästbloggande gav inte så värst mycket respons så jag tar helt enkelt lite bloggsemester och uppdaterar igen när det finns något att skriva om.

 

Nu ska jag istället tillbringa dagarna i sadeln, på stranden eller på mitt hemmakontor och bara njuta av att livet är lite enklare såhär års. Jag är säkert inte ensam om att få mer energi och ork den här tiden på året, dagarna är längre och jag hinner få mycket gjort utan att stressa ihjäl mig! Har höga ambitioner med Greta som är en av hästarna jag rider, hon är ett väldigt speciellt sto med lite motivationssvårigheter och många egna åsikter så utmaningen är att få henne att vilja samarbeta med mig! När hon väl gör det är hon bland de finaste hästar jag suttit på - helt otrolig faktiskt! Men det får ta den tid det tar med henne, vi har inte bråttom :)

 

Loppan har som sagt sommarlov och med henne gör jag absolut ingenting förutom vård av insektsbett, koll av hovar och såklart den dagliga visitationen. Hon har klarat sig ganska bra från insektsangrepp efter en lyckad kombo av Switch, Absorbine Ultrashield och Effols bromsblockare - stekheta tips! För spruträdda unghästar funkar det sjukt bra att spraya ner en fuktig svamp och dra över kroppen.

 

Ta hand om er och era hästar i sommarvärmen så hörs vi igen när det finns nyheter att rapportera från hästfronten :)

 

Trevlig sommar!


Läst 19621 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
02
2012

Hejsvej!

 

Har en liten bloggsvacka igen, det händer inte så mycket värt att blogga om här hos Loppan :) Hon har ju knappt ens några skador att rapportera (det här lär jag få äta upp att jag har sagt...).

 

Det är en väldigt lågintensiv period för unghästarna som nu har sitt sista sommarlov innan allvaret börjar på riktigt, ni andra som har hästar i samma årskull känner säkert igen er! Finns liksom inte så himla mycket att skriva om, förutom att Loppan går och jäser i sin underbara sommarhage med sina mysiga vänner och bara har det bra.

 

Sist jag hade bloggtorka var det flera som hörde av sig och ville att jag skulle ha lite "tema exteriör" och det mynnade ju ut i en fantastiskt lärorik bedömningsserie med Anne-Carin Klinge. Därför vänder jag mig med höga förväntningar till er igen; Vad skulle ni vilja läsa om på Unghästbloggen i den närmsta framtiden? Något speciellt tema? Något speciellt (event, nyhet, forskning) att följa? Några speciella "analyser" eller diskussionsunderlag? Hit me :)

 


Magiska sommarkvällar i beteshagen kanske blir tråkiga att läsa om i längden, men det är all action som finns i Loppans liv just nu!


Läst 19611 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.