Avelsbloggen

Här med sin nya BFF <3

Hon känner sig väldigt tuff i sin roll som chefens nya favvo och jagar gärna bort alla groupies som också vill vara med på ett hörn. Mig tycker hon som tur är fortfarande om, kom framtravandes med öronen framåt i vanlig ordning! Kärlek!

 

Bonusbild på lille Rowan, han är som ett litet streck i jämförelse med Loppan. Så liten och späd, men fruktansvärt SÖT! Det är mycket fullblod i honom, det syns!

 


Vanligtvis skriver jag inte så mycket om "mina" andra hästar utöver Loppan i bloggen, men eftersom lillen här är tre år (och alltså i allra högsta grad väldigt mycket unghäst) så kommer säkert lite uppdateringar om honom att förekomma under hösten! Nu ska han bara få landa lite i sin nya situation och sedan fortsätta utbildas i fas med sin ålder.


Läst 25580 ggr Kommentarer Kommentera

Nu till helgen arrangeras riksutställningar på tre olika platser i landet (Flyinge, Strömsholm och Mantorp). Jag tror att det är första gången någonsin som Rikssto och Riksföl arrangeras tillsammans?

http://www.asvh.se/bedomningar/oversikt/rikssto

 

Till riks bjuds de treåriga ston som fått diplom vid treårstest samt föl som fått minst 48 p vid bedömning, det är alltså ett tillfälle för alla som har möjlighet att få se några av våra framtida stjärnor på tävlingsbanorna! Jag kommer tyvärr inte hinna besöka någon av platserna. Otroligt synd eftersom att det, utöver rent nöje, är väldigt lärorikt att se unghästbedömningar.

 

I samband med detta bjuder Unga Uppfödare in till föreläsningar, bland annat med Linda Algotsson som var aktuell här i bloggen för några inlägg sen i en lösdriftsdebatt. Mycket bra initiativ av UU med dessa föreläsningar tycker jag, återigen supertråkigt att jag missar dem!

 

 

På tal om det har jag ännu inte fått tag i de vetenskapliga studier som Linda hänvisade till angående lösdriftens negativa inverkan på unghästens framtida hållbarhet, så jag efterlyser igen tips om var man kan finna dessa! Jag tycker verkligen att det är trist med ensidigt vinklad forskning och läser mer än gärna något som skiljer sig från de vanligaste rapporterna vars slutsatser oftast är att lösdrift har positiv inverkan på bl.a hållbarhet.

 

 


Läst 28508 ggr Kommentarer Kommentera

Min fantastiskt smarta häst har teamat upp med chefen i hagen och kandiderar nu för posten som Vice VD. Skönt, om hon får vara boss så känns det lugnare i magen än om det vore tvärtom!

 

Känns bra att hon hittar en ny kompis efter bästisen Maja från sommarbetet. (Har snott bilden från Nådhammars FB)


Detta ringde de från stallet och berättade för mig igår, själv ska jag ut idag och kolla läget! Ska även hälsa på "min" nya treåring som kom igår kväll. Han ska vidareutbildas efter sommarvilan och så småningom säljas, blir kul!

 

Vill boka in lite löshoppning i höst också, åker gärna bort så vi får öva på hela grejen. Någon som vet ett bra ställe som arrangerar löshoppning regelbundet i Södermanland eller södra Stockholm typ? Som ni kanske minns måste Loppan öva på det lite mer om hon ska få diplom :D

 


Läst 25216 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

 

Igår flyttade Loppan till sin nya flock, de går än så länge på bete men ska flytta in till lösdriften inom kort. Känns bra att de får bekanta sig med varandra i beteshagen som har lite större plana ytor att rejsa på, även om det var ett väldigt städat ihopsläpp.

 

Lastningen gick bra och på max 5 minuter. Loppan har ganska lätt att gå in med sen går det blixtsnabbt ut igen ett par gånger innan hon bestämt sig för att stanna inne...Hon kastar sig inte hysteriskt utan backar bara ut igen. Smart som jag är hade jag inga handskar på mig och fick vid ett sånt tillfälle världens brännskada av grimskaftet i handen! Heads up till alla ni som ska lasta unghästar eller andra ovana hästar - glöm inte att skydda händerna! Gjorde rätt ont både att rida och köra bil sen vill jag lova...

 

När vi släppte ut Loppan fick jag se svart på vitt hur mycket hon har växt mentalt och socialt sen jag köpte henne för drygt ett år sen. Även om hon fortfarande är lite konflikträdd och kanske inte springer rakt på och säger hej till varenda häst så tar hon allt med lite större ro. Lite ledsen var hon nog ändå för att vi hade flyttat henne från bästisarna på Nådhammar, när vi kollade till dem nån timme efter ihopsläppet ville hon gärna följa med oss ut genom grinden igen. Jag blir helt blödig och tänker att hon känner sig rädd, ensam och förvirrad...Bäst att hon får en ny kompis snart så jag kan lugna ner mig!

 

Glömde ta bilder, men jag tror det ska finnas någon film nånstans! Återkommer när jag vet :)

 

I övrigt rullar det på. Finns en galet duktig kusk/tömkörnings"mästare" på gården som jag tänkte skulle få hjälpa mig med Loppan lite i höst. Ska bli kul, jag är ju verkligen inget proffs även om jag tycker det är roligt! Han ska få trimma både mig och Loppan lite tänkte jag...Sen ryktas det om att jag får ytterligare en unghäst om halsen inom kort, vi får se hur det blir med det, spännande i alla fall!

 

Snart är det dags för semenarie 2 i skolan och jag är as-peppad! Vi fortsätter med basanatomin och ska även ut i tre elitstall och "praktisera" (låter som att vi ska ut och behandla hästar, men där är vi som tur är inte än i utbildningen). Känner verkligen att det här är något för mig, oavsett hur jag kommer välja att använda kunskaperna i framtiden. Efter skolan har jag en dag hemma och sen åker jag till Indien, hej och hå, ett evigt flängande! Bara kul saker som tur är :)

 

Säljer förresten en sadel om någon är intresserad? Cobra Close Contact 17", Normal bom. Maila unghastbloggen@gmail.com för mer information + bilder!

Som en skinnsoffa att sitta i!

 


Läst 27372 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.