Avelsbloggen
AUG
13
2013

Hej!

Idag var Loppan först jätteglad att se mig, men sedan jättetjurig när hon insåg att hon skulle gå ifrån sin flock. Typ vart tredje steg stannade hon innan resten kom i full galopp bakom oss för att sedan följa med bort till grinden. Så fort vi var ute från hagen gick hon dock som tåget, riktigt taggad på att komma in i stallet en stund. Hon har aldrig varit så flockbunden som den här sommaren, tyder ju förvisso på att de är ett bra och mysigt gäng ute i hagen men det ger mig nya saker att träna på (hon brukar ju följa med som en liten hund vart jag än går i vanliga fall).

Väl i stallet slängde jag på henne sadel och träns vilket gick strålande. Man måste vara lite försiktig när man drar gjorden för det gillar hon inte (tror det mest beror på att hon är ganska känslig och öm i hud och päls), men sedan jag skaffade en fransk gjord har det inte varit några problem alls. Inte ens ett öron-vift! Coolt när det verkligen funkar och inte bara är ett marknadsföringsknep!

Gick en liten promenad och släppte henne sedan lite i ridhuset, mest för att se om det har hänt något gångartsmässigt under sommaren. Och jäklar vad hon travade, kunde hon inte att visat lite av det på treårs? Hoppas kunna plocka fram kvalitérna bättre inför nästa säsong, jag vet ju att hon har det i sig. En superfin häst som jag red ett tag fick 44/44 på treårs men växte i sig själv och toppade på kvalitén med bland annat en 10:a på skritten, så än finns det hopp även för Loppan:)

Hon tyckte det var riktigt roligt att få busa loss lite i ridhuset, även om hon mest stod och spanade in sig själv i spegeln och snorklade/blåste luft. Hon minns kanske inte hur snygg hon är?

Loppan framför spegeln. Observera svansföringen, är det lite arabiskt fullblod i henne måntro?

När hon inte speglade sig var det full fart framåt. Hann inte med att fota som ni ser:

Har fixat lite mer med Loppans box inför "inflyttningen", bland annat köpt en Himalaya-saltsten. Den vanliga brukar hon leka med tills den trillar ur hållaren, hoppas denna funkar bättre. Nu när det är så nymålat och snyggt vill jag införskaffa en riktigt fin boxskylt till henne, sitter någon inne på ett bra tips? Tänker mig något i mörkt trä med typ guldig text, men är öppen för förslag :)


Läst 11610 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
12
2013

Eller bara en smickrande bild i världens nedförsbacke? ;)

Har sagt det förut, men hon är faktiskt väldigt fin i kroppen just nu. Det är bara jag som inte lyckas fånga det särskilt bra på bild... Försökte fota så att ni skulle få se hennes fina svans och numera "vuxen-häst-man", men det här är det bästa kortet som blev. Fattar inte att det ska vara så svårt! ;) Jag ska förresten försöka luska rätt på mätstickan i stallet under veckan, jag är nämligen övertygad om att hon har växt! Hon ser sjukt stor ut IRL!

Allt är i alla fall bra med Loppan! Torkan har ju gjort att de faktiskt blivit tvugna att röra sig lite i hagen för att hitta bra bete, så numera hittar man dem allt som oftast lite längre bort i hagen. De kanske har hängt där på nätterna förut, men mest har de nog hållt till nära stallet och fölstona som går i hagen mittemot, trots att hagen egentligen är enorm.

Blev lite avis när jag hade fixat klart med Loppan och flocken tyckte att det var dags för nya äventyr, det såg rätt härligt ut att bara strosa iväg mot solnedgången. Snacka om bekymmersfritt liv! Hade gärna slängt mobilen i diket och hakat på istället :)


Läst 11609 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
11
2013

Idag har Loppan fått typ en decimeter man avkapad. Det är helt sjukt vad snabbt den växer! Hon har alltid varit väldigt hårfager när det gäller man, men tvärtom när det gäller svans. Här är en bild från när hon var nästan 1,5 år - kolla fölsvansen! Väldigt tjock men så himla kort.

Så såg den ut ganska länge, men nu har hon tack och lov fått en riktigt fin och lång svans med volym som gör vilken tjej som helst avis!

Hittade bara en jättemörk och dålig bild på svansen, den är dessutom tagen i vintras. Ska ta en ny :)

Hur som helst fixade jag som sagt med hennes man och Loppan tyckte det var stört-mysigt! Hon bara gäspade och njöt. Blev inte supersnyggt men jag får ta det i etapper, det är så mycket man att hantera! Tänkte därefter ta en liten prommis med Loppan, men hann knappt förbi hagen förrän det small till ordentligt i himlen. Jag är inget fan av att vara ute i blixt- och åskoväder så jag skyndade mig tillbaks med Loppan i släptåg.

I veckan som kommer ska vi dock komma igång så smått, framför allt med tömkörningen. Hur går det för er andra med unghästar på bete, börjar ni fundera på igångsättning?


Läst 8098 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
10
2013

Hej!

Idag har vi haft städdag i stallet, sjukt skönt att få det lite fint och fräscht innan hästarna kommer tillbaks från sommarlovet!

Har målat om helt och hållet i Loppans box, hur bra blev inte det?

Före:

Efter:

Är supernöjd! När jag var klar i stallet orkade jag inte göra något med Loppan, men imorgon ska hon minst få manen tillfixad. Kanske går vi på en liten promenad också, det återstår att se :)

Ha en fortsatt skön helg!


Läst 6977 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
05
2013

Hej från Halland!

Är tillbaks i skolbänken igen, känns faktiskt riktigt kul! Nu har vi kickstartat med elektroterapi och det känns som att jag har kastats tillbaks till högstadiet och fysiklektionerna igen. Vi drillas inte bara i det praktiska ska ni veta, de är stenhårda med att vi kan teorin också....Känns i och för sig tryggt för alla inblandade :)

Hoppas även på att få med mig min nya el-maskin hem så jag kan börja praktisera det på några få, väl utvalda, närmast sörjande redan till helgen! Vi smygstartade med elen förra terminen så det är inte helt nytt, men otroligt spännande vilka resultat man kan få som komplement till massagen! Ska bli fantastiskt roligt att få erbjuda det till alla kunder senare i höst!

Blir nog ingen uppdatering förrän jag är hemma igen, men då desto mer. Tänkte nog ut och promenera lite med Loppis och kanske snygga till manen lite.....Vildhäst-varning på hennes look just nu!

Vi hörs!


Läst 9770 ggr Kommentarer Kommentera

Jag tog lite bilder igår, de flesta blev dock i motljus på ett inte snyggt och konstnärligt sätt men några få blev det ändå. Själva tömkörningen överlät jag till min grymma mamma som hälsade på oss igår, hon är en fena på det där! Jag fanns med som lite extra stöd med pisken en kort stund, men Loppan tog det så himla bra att jag inte behövdes sen.

Provade att sätta Eric le Tixerant-gjorden på tömkörningsdäckeln och det verkade vara en strålande idé. Loppan gillar verkligen den gjorden och jag märker stor skillnad när man spänner åt, hon är ju en ganska känslig dam annars! Det var en hit i alla fall, så kommer jag fortsätta göra!

Ska också köpa ett däckel-schabrak (heter det så?) för jag avskyr när tömmarna fastnar i schabraket! Sen är vi redo för tömkörningskurs som jag tänker att vi ska gå i höst :D Kul!

Att Loppan går och fipplar lite med munnen på vissa bilder beror på att jag, min nöt, hade smörjt tränset och spänt det på fel hål (för långt ner) utan att ändra tillbaks. Upptäckte det först efter halva passet!


Läst 13740 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
03
2013

Hej hopp!

Loppan var så på hugget idag att hon fick jobba lite på tömmen! Hon var superfin och så himla nöjd med sig själv efteråt. Körde ett superkort pass i skritt & trav med fokus på renodling av framåtdrivande hjälper. Fina, fina häst!

Känns kul att vara på G igen, men hon får nog vila någon vecka till innan jag sätter igång på riktigt :)


Läst 8509 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
03
2013

Hej!

Igår tänkte jag försöka ta en snyggare bild på Loppan så ni fick se vad jag menar med att hon har växt till sig. Bilder när hon går med huvudet i marken och betar är ju inte särskilt smickrande...

Dessvärre är det med huvudet i marken Loppan går för det mesta, och hon verkar inte ha något intresse av att göra sig fin inför kameran. Till slut fick jag, med hjälp av Håkan (hunden till höger i bild, som strax efter detta klick räddade sitt skinn och sprang ut genom hagen. Loppan älskar verkligen hundar!) en enda bild med huvudet ovanför marknnivå. Haha, kanske den fulaste bilden på Loppan ever!

Ja, ni får helt enkelt lita på mitt ord tills jag lyckats fånga snyggheten på bild! Jag tycker hon började bli riktigt fin redan i slutet av våren, men då fortfarande något tunn, nu har hon krallat på sig lite (inte bara betesmage):


Läst 5494 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Just nu har både jag och Loppan lite lata dagar. Jag för att ta igen mig efter hårt jobb och Loppan för att jag tycker att alla 3-åringar förtjänar långa sommarlov :) Nu har hon vilat helt och hållet sedan i slutet av maj och snart är det dock dags att börja trappa igång träningen igen!

Min plan är ju att börja lite lätt medan hon fortfarande går på bete, för att i september vara i "full gång" igen. Ska bli hur roligt som helst att komma igång!

Loppan har lite betesmage att bli av med, men det som är roligt är att hon ser ut att ha växt en hel del på alla håll under sommaren. Från spinkig valp till "riktig häst". Får nog uppdatera en hel del i hästgarderoben till hösten, framför allt eftersom att hon nog måste i alla fall halvklippas och därför ha täcke lite oftare än förra säsongen. Men det är ju inte direkt tråkigt att köpa nytt till hästarna, så jag lider inte av det (även om min plånbok kommer att göra det....) :)

Hon är ganska snygg nu tycker jag, minus några kilo runt magen! ;)


Läst 6160 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.