Avelsbloggen
SEP
01
2013

Hej!

Idag är det dags för Loppan att flytta hem. Det blir ju förvisso inte en jätteomständig flytt eftersom att beteshagen bara ligger på andra sidan vägen :)

Hennes box är nymålad & uppströad, krubban och vattenkoppen urskurad och med tanke på dagens riktiga höstväder känns det faktiskt bra att hon får komma in. De har haft en otroligt skön sommar i sin fina hage så jag hoppas att hon också känner sig redo inför hösten.

En bild från i början av sommaren!

Nu när stallet är tvättat och höstrustat tänkte jag att Loppan ska få genomgå samma procedur. Jag vet inte om det blir just idag, men hon ska tvättas och så småningom även klippas. Jag tänker börja med att bara halvklippa henne för att slippa täcka henne från topp till tå. Ni som har följt oss ett tag vet ju att hon är väldigt hudkänslig och öm, framför allt i samband med pälssättning- & fällning, så jag tänker att det kan vara bra att förebygga det genom att klippa lite. Dessutom sätter hon rejält med päls annars vilket naturligtvis inte är så praktiskt nu när hon ska tränas mer och mer under hösten/vintern.

För att fortsätta på tema höststädning ska jag ta tag i all min utrustning (har kvar hur mycket som helst i mitt gamla stall efter min förra häst) och rensa ur vad som ska behållas, säljas och vad som behöver köpas nytt. Skönt att uppdatera på alla plan!

Ja, så ser min söndag ut i det stora hela. Loppan och hennes kompis får dock gå kvar i beteshagen hela dagen och tas in senare i eftermiddag för att de ska få njuta ordentligt av sin sista dag som vildhästar. De är ju bara två stycken kvar ute nu och de ska även gå ihop i höst, vilket känns jättebra eftersom att de verkligen har hittat varandra.

Ha en fin söndag!


Läst 5969 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.