Avelsbloggen
OKT
14
2013

Idag har vi hoppat igen! Hellre än bra, ska tilläggas :)

Loppan var inte riktigt med på noterna idag, hon kändes lite matt och loj redan från början. Tror det är pälssättningen som påverkar henne även här!

Hon var ändå ganska fin till en början, men det gick sen ganska snabbt från hopp-start till bensinstopp. Hon hoppade några gånger men sedan tyckte hon att det fick räcka (vi hade såklart publik just idag och de skrattade gott åt våra fantastiskt stilfulla och kravlande försök till att ta oss över hindret). Jag tror att vi ska köra med en draghäst i fronten nästa gång, för så fort hon har fattat grejen tror jag nog att hon kommer att hoppa med bravur. Så var det ju med löshoppningen, ett skämt fram till några veckor före treårstestet då hon helt plöstligt small till och briljerade!

Paus!

Red lite till efter hoppningen med fokus på att få henne att tänka framåt, vilket hon faktiskt gjorde helt godkänt. Efter ett par varv fick det räcka och jag satt av. När det blir bensinstopp tar det verkligen stopp! Helst vill jag ju hinna klart innan, men ibland hinner jag inte riktigt med....

Imorgon kommer hovis och det får bli dagens enda aktivitet. På onsdag ska vi som sagt träna och det ska bli jätteroligt!


Läst 7416 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
13
2013

Hej!

Jag har varit bortrest i helgen och min mamma har varit barnvakt åt Loppan! Modig som hon är (mamma alltså) bestämde hon sig för att det var dags för premiärturen på Loppan, så sagt och gjort sadlade hon upp och red först ut en sväng och därefter en stund på ridbanan.

Loppan hade skött sig strålande och tyckte att det var superkul att få komma ut på äventyr, inga konstigheter fast det var första gången någonsin som någon annan än jag satt på henne! Härligt och modigt av min mamma, som förvisso är jätteduktig men inte har ridit så mycket unghäst på länge!

Idag fick Loppan vila men imorgon tänkte jag hoppa lite igen! På onsdag är det dags för träning och jag längtar, det ska bli riktigt roligt att få trimma lite och få bolla upplägg för fortsatt positiv utveckling!

Jättekul med Flyinges nya bok förresten! Min unghästmentor, samarbetspartner och kära vän Birgitta Valette har varit med och skrivit den så det ska bli extra kul att läsa.


http://flyinge.se/blog/2013/10/03/flyinges-bok-antligen-har/

Vill också slå ett slag för Flyinges matnyttiga målsättningar och riktlinjer för unghästutbildning som man kan ha som stöd i sin egen planering för sin unga hästs träningsupplägg, mycket bra läsning!

http://flyinge.se/om-oss/forskning-och-utveckling/kvalitetssakring-unghastutbildning-2/introduktion/

Hoppas solen skiner på er i hela landet, här i Stockholm känns det som en varm vårdag - helt underbart!


Läst 6602 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Har ridit Loppan en sväng idag, hon var riktigt trevlig efter vilan! Humöret var på topp och hon kändes verkligen framåt och positiv inför alla uppgifter. Jag kände bara igenom henne en stund på ridbanan och checkade av alla basic-grejer; Start, stopp och sväng typ. Hon gjorde jättefina övergångar med bibehållen energi och bärighet, är mycket nöjd.

I galoppen, som är väldigt stor och vägvinnande, har hon fortfarande lite svårt inne på banan. Utomhus är det inga problem, men det känns som att benen är lite för långa och banan lite för kort ibland och då blir det lite obalanserat....!

Sorry, jag är så dålig på att be någon fota oss så det är dåligt med nya bilder! Ska bättra mig!

Det som är så himla härligt med min humörstyrda häst är att lika sur som hon blir när något inte är enligt hennes önskemål, lika uppenbart nöjd & glad blir hon när hon tycker att hon är duktig och något är kul. Hon liksom växer en decimeter, ser helt mallig ut och bara frustar och frustar med öronen spikrakt framåt. Då blir man som ryttare lika glad själv :)


Läst 11280 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Nu har Loppat snart vilat i 10 dagar så imorgon är det dags att kicka igång igen! Har precis bestämt att hon får åka på långvila ut på lösdrift över vintern, det känns verkligen jättebra. Nu blir det "intensivkurs" fram tills dess om inget oanat händer! Förmodligen kommer jag också att byta häst under hennes vila och få hem en 4-åring under tiden istället, mer om det när det blir spikat! :)

Imorgon tänkte jag bara känna lite på henne på ridbanan, sedan rida ut nån sväng senare i veckan och kanske tömköra i helgen. Nästa vecka ska vi rida för tränare, ska bli jätteroligt och nyttigt att få ett par kritiska ögon på sig nu när vi har spänt bågen ett snäpp.

Jag och Loppan i den bästa unghästbacken! Lagom brant och lång för att vara perfekt i skritt nedför och galopp uppför :)

Loppan är inte helt nöjd med livet just nu, hon är väldigt besvärad av pälssättning och är extremt öm i pälsen. Man märker att det kryper lite i hela kroppen och hon blir på dåligt humör när man borstar eller pysslar (så länge det inte är med svettskrapan som förmodligen är rätt skön när det kliar i huden). Känner igen det väldigt väl från tidigare år just vid den här tiden, så det är lätt att se ett mönster i beteendet. Försöker att störa henne så lite som möjligt och ignorera surigheten så länge det inte går ut över någon annan, det brukar vara det vinnande konceptet med henne. Så lite drama som möjligt och med största respekt för att det faktiskt är riktigt jobbigt för henne!

Hon har i alla fall inte rullat fast något mer sen hon fick byta box! Eller, det är eventuellt några märken på väggen som kan misstänkas vara hov-avtryck från en fastrullning, men i så fall har hon tagit sig loss själv och inte fått några skador av det. Håll tummarna för att hon har slutat med detta otyg så alla inblandade kan sova gott om natten nu :) Gummimattor & större box verkar vara grejen!


Läst 9812 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

I morse hade jag utsläppet i stallet, tror knappt det finns något mysigare! När alla hästarna var ute satt jag och drack en cappuccino mot stallväggen och njöt av lugnet, lyxigt!

Loppan var inte lika avslappnad som jag, hennes bästis var nämligen iväg och tävlade vilket inte var helt uppskattat... Hon var inte hysterisk, men lite ledsen och letade efter kompisen i hagen. När transporten rullade in på gårdsplanen fick hon totalt fnatt och rejsade järnet i hagen! När kompisen väl var ute blev hon så glad att hon inte visste var hon skulle ta vägen, hon både pussades, gnäggade, busade och gjorde stora glädje-bockar! Så härligt att hon verkligen fått en riktig bästis, det värmer i ett matte-hjärta!

Kan man se mer ynklig ut? Ensam, blöt och ledsen!

Skönt att hon motionerar sig själv lite nu när hon vilar i alla fall! Ser ni förresten hennes slaktade nosdel på grimman? Hon och hennes bästis roar sig ofta med att hjälpas åt att klä av henne grimman och tugga på den. De har lite dåligt inflytande på varandra ibland...... ;)


Läst 11168 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
04
2013

Hej!

Tystnaden i bloggen beror på att jag har varit i skolan igen! Det är så intensivt att jag inte hinner med något annat än plugg, dessutom har jag varit extremt trött och sovit massor. Tror det behövdes, jag sover i allmänhet ganska lite och inte så bra, så kroppen tyckte väl att det var som semester att vara i Älvsered (en tyst håla, långt bort från stress och stadsliv) och kopplade på sov-mode. Skönt och välbehövligt!

Nu är jag hemma igen och ska snart ut till Loppan! Hon har blivit omhändertagen på bästa sätt av en av mina fina stallkompisar när jag har varit borta, känns otroligt skönt att kunna lämna henne utan minsta magont eftersom att jag vet att hon tas om hand 100%igt. Hon vilar ju lite nu, så jag ska bara ut och mysa lite om hon är på humör!

Följer ni championaten nere på Flyinge, eller är ni rent av där? Jag följer lite på distans, jag har en del massagekunder i startlistorna så det är verkligen kul att följa dem! Nästa år hoppas jag vara på plats själv, med eller utan häst! :)


Läst 7611 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.