Avelsbloggen
JAN
03
2014

Hej!

Idag har Rowan blivit av med en del av sin björnpäls! Valde att inte helklippa eftersom att han inte svettas SÅ mycket, samt att han är rätt tunn (lite svårfödd a'la fullblods-style) och verkligen inte behöver göra av med mer energi än nödvändigt för att hålla sig varm i hagen. Flera lager täcken i onödan är som kanske bekant inte heller min favorit! :)

Jag tror inte att han har blivit klippt förut och eftersom att han kan vara lite försiktig inför nya saker tänkte jag att han kanske skulle tycka att det var lite läskigt med klippmaskinen. Inte då! Han tog det med en näve salt och stod helt stilla och avslappnad. Han verkade tycka att det var rätt skönt att bli av med pälsen!

Mot slutet började Rowan tycka att jag var lite tråkig så jag avslutade innan han hann tröttna helt. Har lite finlir kvar uppe vid öronen, på huvudet, benen och i "armvecket" men i övrigt hann jag klippa allt som skulle klippas. Så skönt!

Rowans ägare var ju ute och hälsade på igår! Han kunde inte ha uppfört sig bättre, han var verkligen jättefin och visade sig från sin bästa sida. Birgitta är jättenoga med formen och satte oss på prov genom att be mig göra överstrykningar med båda händerna i alla gångarter och tempon, men lille Rowan bar sig själv så stadigt och fint så vi klarade provet galant! Puh! ;)

Vi bestämde att han får vara kvar hos mig tillsvidare, men han ska ut på annons nu och förhoppningsvis hitta en ny trevlig ägare/kompis inom kort (maila om du är intresserad)! Innan dess kanske vi hinner åka iväg på någon pay'n'ride så att han får prova på att visa upp sig innanför dressyrstaket också :)

Gullehästen!


Läst 7766 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
02
2014

Hej!

Nu har alla vi med hästar födda 2010 plötsligt 4-åringar, wow vad fort tiden går!

Loppan några dagar gammal:

Ett år:

Två år:

Tre år:

Just nu är hon inte sitt vackraste jag ute på lösdriften (och jag har faktiskt ingen bild sen hon blev 4;) ), men jag tror att hon kommer att blomma ut under våren och bli helt fantastisk på alla plan.

Lille Rowan, som numer är 5 år, är också helt fantastisk. Han är så pigg att han håller på att krypa ur skinnet och studsar ofta fram en stund i början av passet. Jag får verkligen träna benslut :) Idag får vi besök av hans uppfödare/ägare, så jag ska dit innan och prata allvar med honom så att han visar sig från sin bästa sida! Det lär i och för sig inte bli så svårt :)


Läst 7261 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.