Avelsbloggen

Idag har Rowan fått jogga av sig över cavalettibommar. Passade på när det redanvar hinder framme i ridhuset så att jag slapp släpa (man får inte vara dum) :)

Han kändes superfin och avspänd redan när jag satt upp och ännu bättre efter att jag ridit fram. Fortsatte att jobba med övergångar och tempoväxlingar, det blir aldrig "gammalt". Sedan lät jag honom rulla över cavalettin i både trav och galopp, mycket nyttigt och bra arbete. Eftersom att jag fortfarande är lite risig så är det dessutom ett utmärkt sätt att låta honom göra jobbet medan jag mest kunde hänga med och styra, men trots detta var jag helt slut efteråt. Avskyr att känna mig klen och svag i kroppen!

Efteråt fick han lite massage och godis innan han fick gå ut i hagen igen! Helst av allt hade han nog velat sätta sig brevid mig i bilen och följt med hem, så himla sällskapssjuk. Om planen hade varit att han skulle vara kvar längre skulle jag nog släppt ihop honom och Loppan när hon kommer hem, de gick ju ihop förra hösten och blev världens bästa kompisar! Nu får de nöja sig med att vara boxgrannar och hänga nattetid.

Vet inte hur det är hos er, men i Stockholm har det varit så himla snuskigt väder idag. Regn och blötsnö, blir som halkbana på stallplan och allt känns tusen gånger tyngre. Längtar till våren och sköna uteritter i värmande solsken:

Jag och Loppan på tur i våras!

Känns långt bort nu, men hoppas att det snart vänder! Nu ska jag packa inför en vecka i skolan. Även denna gång har vi rehab- och fodertema vilket är min favvo! På fredag när jag kommer hem ska jag spela in stretchingfilmer och på lördag hämtar jag hem Loppan, fullspäckad vecka med andra ord.

Vi hörs!


Läst 9470 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er!

Jag är fortfarande riktigt sjuk och försöker ta det lite lugnt. Därför har jag tömkört Rowan idag och han var såååå fin! Gjorde inget avancerat utan höll det basic, övergångar och tempoväxlingar och så lite travbommar på volt. Han var helt avspänd och jobbade på som den arbetsmyra han är. Supertrevlig och så mysig, så fort man är inom räckhåll vill han bara gosa, vila mulen på axeln, blåsa och pilla i håret! Finns inget bättre än riktigt hästgos när man känner sig lite trött och klen!

Planen var ju att åka och hälsa på Loppan idag, men jag avbokade eftersom att jag inte känner mig särskilt kry. Istället hakade min mamma på några andra i stallet ut på långtur med prinsessan! Loppan hade varit superglad över att få komma ut och så otroligt duktig. Pigg och framåt, men stencool och världens snällaste. Längtar efter att få rida henne igen, bara en vecka kvar nu.

Är glad över att hon inte har börjat fälla än eftersom att jag tänkte klippa henne lite så fort hon kommer hem, hon ser ut som en björn efter en lång vinter på lösdrift. Blir nog någon slags halvklippning även på henne, funktion framför utseende ;) Blir kul att ha två hästar hemma ett tag (får se hur länge Rowan är kvar dock....), planerar att åka iväg på någon pay'n'ride med båda inom inte en alltför lång framtid, får se hur det blir med det.

Ha en fortsatt skön helg!


Läst 7928 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.