Avelsbloggen

Hej!

Nu är Loppan flyttad och installerad på nya stället! Hon var supersnäll att lasta och klev rakt på, åkte snällt hela vägen också.


Det var ju inte bara "lite dåligt väder" i morse, utan full snöstorm! Som tur var slutade det snöa ganska snart, men stormen kvarstod ju...Hemskt kallt! Loppan blir, som många andra hästar, lite prillig av blåst och självklart är det lite extra spännande med nytt ställe om det blåser så det smäller i ensilageplasten. Hon skötte sig ändå helt exemplariskt och jag kunde enkelt klä av henne på stallplanen innan hon direkt dick gå ut i hagen för att tillbringa några timmar till ute innan det var dags för intag.

På gården finns en snygg hingst som vi passerade på avstånd, det gick inte Loppan obemärkt förbi minsann. Hon har minst sagt lite vårkänslor och invigde nya hagen med att brunst-kissa!




Hon var lite ängslig i sin nya hage och kom inte riktigt till ro trots att hon hade lite gräs i kanterna samt en liten träddunge att förse sig med gnag-material. Hon stannade istället vid grinden och ville helst att jag skulle stanna där också tror jag.



Till sist fick hon lite hö och då var livet toppen igen. Hon brukar ju vara stencool på nya platser, men det var säkert lite extra spänt på grund av den starka blåsten idag.

Det var bara att packa in hennes grejer och åka därifrån. Är inte van vid fullskötsel men det ska bli skönt att kunna fokusera på Loppans utbildning istället för att packa höpåsar ett tag ;) Imorgon kör vi förhoppningsvis första passet, håll tummarna för att hon sköter sig!


Läst 8717 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
01
2014

Idag går flyttlasset för mig och Loppan till vår tränare för en månads intensiv träning. Jag hoppas vi kan hitta lite nya idéer kring hur vi ska få ordning på henne så att hon alltid är lika härlig att rida!  :)


Veckan i skolan har varit intensiv, men bra. Vi har haft heldagsseminarie med veterinär för att bli bättre på att se häst i rörelse, inte för att vi ska göra hältutredningar men för att vi ska kunna vara bättre på att veta när vi ska skicka hästarna till veterinär. Otroligt lärorikt! Vi har också fokuserat mycket på shock wave, teoretiskt och praktiskt, och jag är fruktansvärt sugen på att införskaffa en sån apparat, för att arbeta på remiss från veterinär vid t.ex sen- och gaffelbandsskador.



Nu ska jag snart bege mig mot stallet och fundera på vad vi måste ha med oss. Det ser ut att vara riktigt trist väder ute, så Loppan lär väl både vara blöt och smutsig....Tveksam om hon får bada, men kanske om det är varmt i luften. Som ni vet hatar hon att bli borstad men älskar att bada så ibland får man väl kompromissa ;)

Uppdatering kommer när vi är installerade i nya stallet där hon ska få stå i en utebox!


Läst 8499 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.