Avelsbloggen

Hej på er!

Det är verkligen såå kul att vara tillbaks och få så fint mottagande här, på sociala medier och på mailen! Tack! :)


Loppan bor som sagt hos Birgitta på hennes fina sörmlänska gård, i en helt fantastisk lösdrift. För mig fanns det inget annat alternativ med de förutsättningar som blev, om Loppan inte kunde ridas mer skulle hon i alla fall få världens härligaste tillvaro med stora strövarmarker, fin skog och en välhalmad ligghall att sova i. När det sedan blir dags för fölning får de flytta in i "BB", ett litet stall med tre boxar där de kan få vara privata.

I slutet av sommaren, strax innan vi skulle flytta dem från betet till lösdriften, bestämde sig Loppan för att jag hade haft lite väl lugnt på senaste tiden. Lite dramatik behöver man ha för att göra livet spännande! Sagt och gjort, Loppan drullade runt bland några stenar i hagen och var blockhalt med stora köttsår på två jättesvullna ben. Vi åkte in till Ultuna och där fick hon både sövas och sys, samt bo kvar drygt en vecka. Oroligt inte bara för Loppans skull, utan även för fölis i magen.



Stackars Loppan :(




Hemma fick hon stå på box i ett par veckor och därefter sjukhage som har blivit lite större och större.



Som tur är har vi världens bästa veterinär Tove Särkinen nära till hands, och hon har intygat att det har läkt superfint och bra hela vägen (lite tur ska man väl ha i oturen). Så till slut kunde vi släppa ihop bästisarna Loppan och Svarta Faran, först i en större hage fast de sov inne på nätterna, och nu äntligen i lösdriften.




Lycka är också att fölis har klarat hela Ultuna-vistelsen och krigar på där i magen! :)


Läst 11540 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.