Avelsbloggen

Hej!

Har varit den varmaste dagen hittills i år och den sammanföll naturligtvis med dagen för Frans klinikbesök. Vi åkte tidigt och laddade med massor av betforvatten och blöta handdukar för att kunna stanna till på vägen och kontrollera att de inte var för varma i släpet. Lastningen gick fint och de stod som två ljus i transporten hela vägen, så himla skönt (alltid lite oroligt att köra små föl ju)!

Väl framme skötte sig både hästarna som skolboksexempel. Frans var lika lätthanterad som vilken världsvan tävlingshäst som helst, stod helt blickstill när han blev undersökt och palperad över hela kroppen och även när de rakade området som skulle ultraljudas. Fina Loppan var också stencool och bara stöttade Frans när de behövdes, annars stod hon mest med grimskaftet i munnen och mulen på min axel. Väldigt tacksam över dessa fantastiska individer, det underlättar mycket att de är så enkla i hantering även på bortaplan!


Hur som helst såg naveln mycket bättre ut och tack och lov var det inget navelbråck som jag trodde. Han har helt enkelt fått in något smuts vilket oturligt nog skapat en infektion. Dock ville veterinären vara på den säkra sidan och följa upp med ett nytt ultraljud om 10 dagar och fram till dess fortsätter vi antiobiotikabehandla honom hemma. Lite träligt, men mycket hellre det än att det blir något som man måste operera i framtiden. Dessutom kan de gå ute dygnet runt nu, vilket känns underbart! Vi tar bara in dem i stund när han ska få sin spruta och bli tempad, annars får de vara ute i sin fina hage. Så skönt.

Vi vägde honom också och han väger 103 kg, knappt fem veckor gammal! Vet inte vad som är normalt för halvblodsföl, men det känns som om han kommer att bli stor?! Någon som har något att jämföra med?

Väl hemma släppte vi ganska snart ut dem i hagen och Frans var trött men överlycklig! Det blev en hel del bus med alla möjliga konster över mark innan han tokdäckade i gräset medan Loppan åt gräs som om hon hade stått på svältkost i veckor. Lycka!


Läst 12532 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.