Avelsbloggen - "Ja, hon ska ju bli dressyrhäst..."
APR
17
2012

"Ja, hon ska ju bli dressyrhäst..."

Haha, KG var inte lika imponerad som jag över Loppans hoppteknik. Men hon faktiskt finare förra veckan än idag, banan var också längre och jag tror hon var lite trött i huvudet redan innan vi började den här gången.

 

Det började lite tråkigt, jag trodde nämligen att jag hade första tiden så jag tog upp Loppan till ridhuset prick 10.30. Tyvärr var det en annan häst före oss, så vi fick vända...Och som bekant är inte unghästar kända för sitt tålamod och förståelse för väntetider ;). Dessutom var det fullt ös med traktorer och andra maskiner på gården så Loppans hjärna kokade över för en sekund. Som tur är så är hon otroligt enkel att ha och göra med i såna situationer; Hon reagerar, "exploderar" och laddar ur - Sen är allt som vanligt. Hon är alltså inte ett dugg långsint och spänd resten av tiden även om det händer något superläbbigt.

 

Jag tog in henne en stund i stallet för att gosa och klia på hennes favoritställen, då kom hon snart ner på jorden igen. Sedan var det dags för supercoola Loppan att löshoppa och KG överöste henne med beröm för just temperamentet. Han sa att han inte ofta träffade så trevliga (dressyrstammade) unghästar och att det bådade gott för framtiden. Tror ni jag höll med?

 

Han tyckte också att hon var trevlig i typen och hade ett vackert huvud. Han berömde även hennes fina galopp (kul, för det har varit hennes största svaghet innan). Hoppningen då? Jo, hon hoppade. Hellre än bra, som man brukar säga. KG var inte superimpad av hennes frambensteknik eller bjudning men sa att vi å andra sidan har rätt gott om tid på oss att öva på det.

 

"Ja, hon ska ju faktiskt bli dressyrhäst" Svarade han när jag frågade vad han tyckte om hennes fantastiska kapacitet för hoppning. Det stämmer förvisso, men jag tror nog att det finns i henne ändå!

 

Jag fattar inte vad han menar? Har ni någonsin sett en stiligare hoppteknik?

 

Känns lite taskigt mot Loppan att lägga upp ett klipp efter det som jag la upp på 3-åringen här om dagen, men här kommer det i alla fall. Se och njut :)

 

 

Känns väldigt skönt att ha avklarat det här i alla fall, det är så mycket nytt ändå i höst så det är verkligen ingen nackdel att det här är något hon känner igen då. Förhoppningsvis har hon vuxit på sig lite både fysiskt och mentalt så hon är mer redo för uppgiften då, eller åtminstone nästa vår då det riktiga eldprovet äger rum.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19455 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 844610 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 861913 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 866654 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.