Avelsbloggen - Kyligt!
JAN
13
2014

Kyligt!

Hej!

Nu börjar det verkligen kännas som vinter! Idag har det varit nästan -10°, sol och knarrande snö under sulorna. Jag tycker det är helt okej, mycket bättre än leran i alla fall!

Idag hade Rowan massage- och promenaddag. Han får förebyggande friskvårdsmassage ungefär en gång i veckan och han älskar det! Promenaderna får han på sina vilodagar, mest för att det fortfarande är lite knöggligt i hagen och han rör sig inte tillräckligt mycket där. Jag har ju redan berättat för er att han har lite överskottsenergi, och kylan gör inte saken bättre. Han är absolut världens snällaste i all hantering men jag kände att han nästan höll på att krypa ur skinnet av "prillighet" när vi skrittade, så jag släppte honom lös i ridhuset så att han fick busa av sig ordentligt istället!

Det var både uppskattat och välbehövligt vill jag lova, han blev inte knäpp och sladdade runt som en galning utan galopperade fint på fyrkantsspåret i ett friskt tempo, bockade och busade om vartannat - extremt pigg men helt kontrollerad. JÄKLAR vilken galopp han har alltså, bland det bättre jag har sett! Så luftig, otrolig frambensaktion och helt i balans! Självklart glömde jag mobilen i stallet och dokumenterade ingenting i varken bild eller film, men det måste jag nog snart göra så att ni får se.

Hade lite ångest över att han skulle vara kall under täcket idag när jag tog in honom, han är ju halvklippt och den tunnhudade fullblodstypen och jag har "bara" ett 300 grams-täcke utan hals i hagen. Jag behövde dock inte oroa mig, han var precis lagom tempererad och inte ett dugg frusen. Jag är ju som bekant inget fan av att övertäcka utan har helst så lite som möjligt, ibland blir jag orolig att det är för lite men i sanningens namn har jag nog aldrig varit med om en häst som frusit eller behövt täckas upp nämnvärt. Blir det väldigt kallt föredrar jag ofta att lägga ut mer hö eller halm så de kan äta sig varma (ingen regel utan undantag dock, har nog haft nån häst som behövt hals, varmare eller dubbla täcken då & då för att hålla värmen också).

Hittade den här gamla klassiskern som jag tycker är lite smårolig:

Stämmer nog ganska ofta ;) (Självklart finns det hästar som verkligen behöver täckas upp av ett eller annat skäl också, äldre hästar i dålig kondition eller helklippta fryslortar t.ex. ).

Vad tycker du; Täckar vi ofta efter hur mycket vi själva fryser? Vad har du själv för filosofi?

taggar


liknande webbartiklar


Läst 12210 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 852868 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 870171 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 874912 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Vem blir ansvarig om någon skadar sig på anläggningen?
Eva Johansson svarar
Häst som blir stressad vid uppsittning
Elke Hartmann svarar
Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.