Avelsbloggen - Loppan a.k.a Zorro
JUN
25
2013

Loppan a.k.a Zorro

Hej!

Igår tyckte jag att Loppans ena öga var mycket värre, så idag hängde jag på låset när Börjes öppnade för att köpa en flughuva. Vägde för- mot nackdelar och kom fram till att om jag spänner den löst så trillar den förhoppningsvis av om hon fastnar i en gren, eller går sönder om jag inte köper bästa kvalitén ;)

När jag senare kom till beteshagen såg det dock mycket bättre ut, verkligen jättestor skillnad! Körde ändå lite ögonskölj, mer tjärsalva samt flughuvan på ett par dagar till det ser helt bra ut igen.

Tjejen som äger de andra hästarna på betet ringde igår kväll och tyckte att Loppan såg lite ofräsch ut när de busade i skogen, men idag sprang hon rent så förhoppningsvis fick hon bara något skräp i hoven (det är fortfarande lite tunt och skört där tåkappan gick in). För övrigt är hon så himla fin - inga sår eller galliga ben, svullnader eller varma områden. Har inte ens plockat en enda fästing hittills i år! Håller tummarna för att det fortsätter så även resten av sommaren :)

Loppan a.k.a Zorro i sin nya huvudbonad. Märkbart nöjd med den, och så även jag. Faktiskt otippat bra passform för ynka 69:-.

Som ni ser är det mer sand än gräs på deras favorit-hängplats (vid vatten och saltsten, samt härliga föl-flocken som grannar). Trots att de har bete nog att göda typ 100 hästar i flera månader så är de inte jättesugna på att flytta runt så mycket, men de har ändå så att de klarar sig på sina två "plättar" med en skog emellan och är superfina i hullet allihopa. Tänker att de nog går på upptäcksfärd när det väl kurrar i magen, ingen idé att slösa energi på att ströva runt i onödan liksom :)

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10519 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Dräktig!

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 518721 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

En liten paus...

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 536026 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Update

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 540759 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv