Avelsbloggen - Målinriktad ridning och fokus på framåtbjudning
MAR
20
2013

Målinriktad ridning och fokus på framåtbjudning

Hej!

 

Idag har ju min tränare varit hos oss och gett både mig och Loppan lite ny input, så himla kul!

 

Fokus låg på att helt enkelt vara lite mer fokuserade på målet, om jag har bestämt att jag ska rida till punkt B från punkt A så måste jag vara helt övertygande och trovärdig i mitt beslut. Det är verkligen bra att ha någon på marken som man har fullt förtroende för som kan punktmarkera och bekräfta både det man känner igen som ett "problem" och det som tvärtom känns riktigt bra.

 

Loppan tog detta riktigt bra! Hon gillar tydliga ramar och det var precis vad övningen gick ut på, att vara konsekvent och rak. Självklart låg även fokus på framåtbjudning, något som Loppan har haft svårt med jämt även om det på senare tid faktiskt har börjat komma mer och mer i takt med att motivationen och konditionen ökar. Även detta gick riktigt bra mot slutet och Loppan kände sig nog ganska nöjd med sig själv :)

 

Vi hade tänkt köra lite galopp på slutet med det började bli mental soppatorsk så vi la ner det för den här gången, det blev för mycket för hennes lilla huvud.

 

Min tränare tyckte hon såg trevlig ut och hade en fin trav med potential, när hon slappnar av och bjuder till kommer hon till sin rätt. Annars paddlar hon mest på :)

 

Jag är riktigt nöjd med dagens träning och stolt över Loppan! Vi kommer att ta hjälp ett par gånger till inför treårstestet, det är så sjukt bra att verkligen få ett par ögon på sig så man inte lägger sig till med olater som man nedärver till den unga hästen redan nu.

 

Efter träningen kom jag på att för 4-5 (?) ridpass sen så kom vi knappt förbi första bokstaven när vi var ensamma i ridhuset, nu travar hon längs fyrkantsspåret som en gammal ridskolehäst även när hästarna utanför gnäggar och röjjer i hagarna. Det är det bästa med unghästar - snabba framsteg (och dessvärre lika snabba bakslag, men det är en del av charmen....).

 

Efteråt stod hon i stallgången med öronen rakt ut och funderade över livet. När jag ställde ut henne i hagen såg hon fortfarande lite färdig ut.... Stackarn :)

 

 

Förresten har hon fått ha täcke på sig de senaste dagarna när det har varit så himla kallt, av den enkla anledningen att jag absolut inte vill riskera att hennes päls får för sig att sätta igång och odla ett andra lager vinterskrud nu när hon äntligen har satt igång och börjat fälla så fint. En tjej i stallet vittnade om -20° en morgon i stallet!! Det tar aldrig slut........

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10762 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 782237 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 799540 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 804278 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv