Avelsbloggen - Morgonstund har guld i mund!
AUG
01
2012

Morgonstund har guld i mund!

Nja, inte riktigt, men ett otroligt välförtjänt silver! Vilken ritt, vilken ryttare, vilken häst! Häftigt!!! Ännu coolare att Wega är deras egna uppfödning, en medalj även för svensk avel. 

 

Håller tummarna för att dressyrisarna och hoppisarna gör lika fint OS som våra grymma fälttävlansryttare!

 

Här hemma vinner Loppan OS i gudomlighet, varje dag. Jäklar vad jag älskar den hästen! Så klok, vänlig och tålmodig - hon får ha hur många åkommor hon vill om hon fortsätter vara så fantastisk! (Fast helst kan hon ju hålla sig relativt skadefri ett tag nu, vore inte heller helt fel....).

 

I alla fall gjorde några omfattande omslag susen, igår kväll hade bölden hittat sin väg till friheten genom strålen/kronranden. Alltid lika skönt om man slipper karva upp dem... Hon fick stå med mastodontomslag inatt igen och var knappt ömfotad när hon gick ut i morse! Vågar knappt andas ut av lättnad, men det är klart att det känns bra att hon inte har ont längre. 

 

Jag har alltid Loppan uppställd på gången när jag fixar med hovarna och jag är glad att hon står snällt. När jag köpte henne som ettåring hade hon aldrig stått fast i två linor men hon lärde sig på bara ett par gånger. Det är så mycket värt att de känner sig trygga i att sitta fast och inte panikar när det tar emot i linorna! Igår tog det säkert 20 minuter att lägga hela omslaget och hon klagar aldrig, bara man ser till att hon har ett rep eller liknande att tugga på så biter hon ihop (sjukt gulligt, det är som en snuttefilt för henne, så fort hon känner sig lite osäker letar hon efter något att tugga på och så blir hon lugn igen! Har aldrig varit med om att någon så tydligt tagit stöd i tuggande på det sättet, har ni?). Hon skulle aldrig få för sig att tugga på mig eller annan människa dock, skönt! :)

 

Det är hemskt mycket insekter nu och Loppan är rätt besvärad, trots switch och flugspray. Framför allt rinner det i ögonen. Såg att någon hade satt på en flugluva på en unghäst i flocken men jag tror inte att jag skulle våga ha en sån på dygnet runt? Tänker på historier jag hört om att getingar kommit in under huvan och inte kommit ut igen = orskat stor skada och panik. Även om de har daglig tillsyn är de ju ensamma stor del av dagen och hela natten... Sen tänker jag på skav och så! Hur gör ni andra med hästar på bete? Flughuva/-täcke? Dygnet runt eller bara på dagtid? 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24876 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 844312 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 861615 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 866356 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.