Avelsbloggen - Mot Strömsholm!
MAJ
12
2012

Mot Strömsholm!

Nu ska jag alldeles strax dra iväg mot Strömsholm för en heldag med treårstest! Sjukt roligt!

 

Loppan mådde bra i går, det är fortfarande lite stökigt i flocken men hon är mitt bland dem i alla fall. Man skulle kunna säga att hon är lite socialt inkompetent i hästsammanhang, men hon övar, försöker och blir bättre! Hennes reaktioner är liksom inte i proportion till situation och hon läser inte av de andra hästarna jättebra heller (hon är väl medveten om detta eftersom hon håller sig på sin kant och lär sig dem på avstånd innan hon vågar vara med :) ). Lilla söta Loppan!

 

Jag tog in henne en sväng för att kolla/fixa rötan, hon skötte sig strålande! Gick så snällt och stod stilla och tyst i stallet, något nervös men det känns att hon litar på sin människa. På vägen ut igen blev hon lite "stirrig" (allt är verkligen relativt). När hon blir så är det bästa att ge henne en uppgift, hon älskar att arbeta, få beröm och kommunicera med den som leder henne. Därför gjorde jag några halt-skritt och sen gick hon med huvudet i i markhöjd resten av vägen, så skönt att hon kan gå från hundra till noll på två sekunder!

 

Loppan ser lite smal ut, men det är vinkeln! Söt är hon i alla fall.

 

Jag jobbar jättemycket med verbalt (hurra, vad duktig du är!) + fysiskt (klappar etc) beröm och man riktigt ser hur hon växer, så fort hon har gjort en halt på tyst kommando så vänder hon huvudet in i famnen på mig och vill liksom ha en kram och en hejjaramsa! En unghästtränare jag mötte en gång sa att man inte ska berömma hästar på det här sättet utan enbart genom eftergift, avsittning och dyl. H*n sa att hästar inte bryr sig om att man klappar och kramar på dem - världens största snicksnack om du frågar mig :) Alla gör vi olika, men Loppan funkar sjukt bra med peppning och kärlek vid inlärning i alla fall!

 

Loppan är klar och ska ner till sina vänner på andra sidan skogen.

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16711 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 780974 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 798277 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 803015 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv