Avelsbloggen - Motivationspåfyllning
MAR
14
2014

Motivationspåfyllning

Hej på er!


Det underbara vädret har fortsatt vara underbart även idag, men jag har hört att det ska bli lite sämre i helgen. Bäst att passa på att njuta medan man kan!

Har både hunnit med en lång fika i solen mot stallväggen, ett härligt pass på Rowan på utebanan samt en fantastisk uteritt med Loppan! Även om min rygg är paj igen så mår jag sjukt bra efter denna soliga hästdag!

Rowan fick som sagt ett pass på utebanan, eftersom att det låg massa bommar framme passade jag på att rida över dem i lite olika form och fart. Rowan var riktigt taggad och satsade mot bommarna som om ribban låg på 1,40, så det var bara att hålla i och styra. Efter att nyhetens behag hade lagt sig rullade han fint över i en avslappnad form med rätt tryck! Han var superfin verkligen, så reglerbar i alla gångarter och bär sig själv hela tiden. Vi får fortfarande jobba lite med övergångar då han blir lite stark, framför allt som idag när han var lite taggad, men han lyssnar bra på röstkommando så man behöver inte slita och dra.


Rowan står och njuter i solen efter ett härligt pass!

Loppan hade jag ju eventuellt tänkt hoppa idag, men när vi blev uppraggade på ridtur med en stallkompis var jag inte sen att tacka ja. Kan inte tänka mig något härligare en solig vårdag som denna! Vi var ute på ett riktigt äventyr med underbara galopprejs, trav på mjuka skogsvägar, lite klättring och stooooora hopp över diken (Loppan tvekade inte en sekund innan hon smällde av jorden största skutt, jag var knappast beredd första gången). Loppan gick både först och sist, helt cool med båda och inte rädd för något. Ett litet ponny-bocksprång bjöd hon på i första galoppen, men det kändes knappt!
När vi vände hem och skulle hoppa över ett av de diken vi hoppade först så tvekade hon plötsligt lite av någon anledning. Då kom hennes kompis och hoppade förbi och fick lite fart efter skuttet vilket innebar att Loppan plötsligt blev jäääätterädd att bli lämnad ensam och hoppade från där hon stod utan att tänka. Det var bara det att på andra sidan diket fanns ett stort träd som vi höll på att braka rakt in i :) Haha, ibland undrar man hur verksamheten ser ut i deras små ärthjärnor; "Gör först och tänk sen". Vi hann väja undan och det gick bra som tur var, och Loppan var helt oberörd, nöjd och glad.

Nu har jag snart inga superlativ kvar i ordförrådet, men det var som sagt en supermysig runda och vi var nog alla lika nöjda när vi kom hem igen!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 7491 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 829024 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 846329 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 851068 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.