Avelsbloggen - Mys, försäljningsfilmning och jobb
DEC
26
2012

Mys, försäljningsfilmning och jobb

Hej!

 

Jag sa ju att jag skulle ta det maximalt lugnt i jul, men istället har jag suttit med bokföring och administration flera timmar i sträck.... Ganska kul ändå, för jag har framtidsplanerat massor och jag har väldigt mycket att se fram emot i vår. Flera nya projekt och affärsidéer är i rullning och jag är övertygad om att 2013 kommer att slå 2012 med hästlängder! Taggad!!!

 

Lite har jag ändå passat på att chilla, framför allt har jag blivit väldigt väl omhändertagen av min familj och ätit sjukt mycket god mat!

 

Idag skulle Rowan snyggas till lite och filmas inför försäljning, men eftersom att det var värsta tö-vädret blev det inte så mycket filmat utomhus. Jag tycker att det är ganska bra att göra minst en omfattande försäljningsfilm, framför allt när det är unghästar som ska säljas då potentiella köpare ofta är intresserade av hur hästen funkar i hanteringen och hur de är mentalt. Därför vill jag gärna filma och klippa ihop:

 

-Hantering i stallet (borstning, hovkratsning, sadling och tränsning).

-Upp- och avsittning.

-Ridning utomhus.

-Ridning på bana/ridhus utifrån ålder och utbildningsfas.

 

För mig personligen är det inte så jätteviktigt att se en 3-åring som travar runt "på tygeln" några varv på en volt eller balanstravar lite flashigt i hagen, däremot kan det vara av större intresse att se hur den t.ex beter sig i övergångar - både rent tekniskt och hur väl den är framme för hjälperna.

 

Det finns ju inget rätt eller fel sätt att göra en försäljningsvideo, men förhoppningsvis kommer vår film att ge de seriösa spekulanterna en rättvis bild av Rowan redan innan de bestämmer sig för att åka ut och provrida!

 

Suddigt urklipp från när vi filmade sadling. Söta Rowan som just nu är i toppform, han har blivit riktigt rund och fin i kroppen och är dessutom SUPERPIGG = hur härlig som helst att rida :)

 

I helgen ska vi förhoppningsvis ge det ett nytt försök och även fota lite, sedan kommer jag nog att lägga upp en länk till annonsen även här i bloggen om det finns någon här som är intresserad av världens snällaste treåring (blivande fyraåring) med grym kapacitet för hoppning och fälttävlan!

 

När jag kom hem till Stockholm väntade ett paket från Hippson i brevlådan!

 

Mmmm, mitt i prick! Jag ÄLSKAR chokladpraliner och kan garantera att den här julklappen inte blir långlivad i mitt hem...Tack bästa Hippson :)

 

Nu ska jag avsluta allt administrativa och förbereda mig för morgondagens jobb... Ingen rast, ingen ro - bara gnida, bara gno!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 18284 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 606980 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 624281 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 629021 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv