Avelsbloggen - Och så lite framgång!
FEB
11
2014

Och så lite framgång!

Hej!

Idag var den superknäppa hästen som hade klätt ut sig till Loppan igår helt borta. Kvar fanns den supercoola, om än lite speciella, fina hästen jag känner igen från förr. Bättre förutsättningar idag, tomt ridhus och coolare matte också.

Inga muppryck när jag skrittade fram henne för hand, hon gick bakom mig med sänkt huvud och lullade bara på. Stod helt still vid uppsittning och tyckte sen det var JÄTTEROLIGT att vara tillbaks på banan. Hon var sååå pigg, men bara på ett bra sätt, typ: "Ok ska vi strunta i skritten och galoppera lite nu? Håll i dig matte, Täby Galopp här kommer jag!" Helt underbar! Mjuk och fin, elektrisk och känslig för hjälperna. We're back!

Behöver spegeln tvättas eller min mobilkamera bytas ut? ;) Lite av båda kanske!

Sen var det Rowan tur att grillas. Vilken kille! Spände bågen lite idag och övade mycket på skänkelvikningar i trav samt öppna/sluta på långsidorna. Oj oj, vad fin han var. I galoppen blev han helt knäpp och bara sprang på framåt, jag fattade ingenting. Sen märkte jag att det superlånga spöt jag hade ryckt åt mig för att få lite förlängd arm när jag jag övade på skolorna petade på hans rumpa utan att det var meningen. Inte så konstigt att han trodde att han skulle rejsa runt fortare och fortare. Jag rider så sällan med spö (speciellt på honom, behövs inte) så jag har väl lite dålig styrsel i spöhanden...När jag slängde det åt sidan var det samma gamle Rowan, sååååå fin och det är svårt att förmå sig att sitta av. Härliga häst!

Därefter hade jag ett superpass med hästen som jag tömkör varje vecka, så nu glider jag runt på fluffiga rosa hästmoln. Mycket bra stalldag!

Har ni läst om den här intressanta studien förresten?

http://www.atl.nu/h-st/vad-v-ljer-h-sten-i-vinterkylan-t-cke-eller-inte

Loppan behöver dock minsann inte peka på någon symbol för att förklara att täcket var för varmt, efter att jag klippt henne satte jag på 150g för att jag tänkte att varmare kan hon inte ha i alla fall, men att det borde vara lagom med tanke på blåst och pissregn. Det dög inte, hon skrapade sig mot boxväggen i protest så jag fick klä av henne till bara skaltäcke. Nu är hon supernöjd :) Skulle lätt kunna ha henne naken också, skalet är mest för min skull för att slippa den värsta leran med tanke på hur det ser ut i hagarna nu. Ibland får man kompromissa lite!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 8185 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 870903 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 888203 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 892945 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Omtvistade rättsregler för inackorderingsavtal
Eva Johansson svarar
Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.