Avelsbloggen - Oflyt
MAJ
03
2012

Oflyt

Mitt nickname här på Hippson är ju, som bekant för vissa, Flyt. Det beror helt enkelt på att jag för det mesta har flyt, eller snarare kanske besitter förmågan att fokusera och ta tillvara på flytet och ignorera det eventuella oflytet.

 

I dag har jag dock haft just det, extremt oflyt. Jag är helt färdig men jag tänkte ändå dela med mig, kanske för att utgöra ett varnade exempel för andra ;) .

 

Jag är ganska mycket en "sista-minuten-människa" vilket jag är fullt medveten om, så därför måste jag göra minutiösa planeringar för månader, veckor, dagar och timmar. Annars blir det kaos! Det här med avmaskningen hann jag inte riktigt med att planera, så jag har helt och hållet mig själv att skylla för att denna dag just blev helt kaosig!

 

Det började med att jag var sent ute med träckprovet, i onsdags kom svaret och jag kontaktade direkt "min" veterinär som skulle skriva ut ett e-recept. I morse gick jag till apoteket men de hade inget recept i mitt namn, jag provade två andra i närheten, även där utan framgång. Gick hem och ringde vetten men han svarade inte - han måste ha glömt av eller inte uppfattat att det var brådskande!

 

Ringde flera olika veterinärer, men fick inget svar eller hade redan missat telefontiden. Ringde även den klinik som Vidilab rekommenderar för rådgivning och receptskrivning, de var väldigt tillmötesgående men kunde inte skriva ut ett recept tills i dag. Till sist ringde jag min "hemma-klinik" som hade häcken full och inte kunde lova att de hann ringa in ett recept - som i så fall enbart gick att hämta ut på ett enda apotek som de samarbetar med (som inte ligger supernära mig).

 

Efter mycket om och men ringde de i alla fall och lämnade ett meddelande om att receptet var inringt och gick att hämta ut på detta apotek. I sista minuten (så klart!) svepte jag in på parkeringen och tog en nummerlapp, självklart var det fem långsamma damer före mig så jag var redan då orolig att jag knappt skulle hinna före stängning.

 

Till slut - min tur.

 

Då hittar de inte mitt recept! Jag uppger både mina namn + hästens namn om de skulle råkat tro att det var jag som var döpt till Florentina, men nej! Det fanns minsann inget avmaskningsmedel.

 

"Hjälper det om jag säger vad medlet heter?" frågade jag aningen stressat.

"Nej" snäste tanten av, "Det spelar ingen roll, det finns inget här säger jag ju".

 

Uppgivet och håglöst gick jag tillbaks till bilen (efter att först ha försökt ringa kliniken som så klart hade stängt för dagen), men så fick jag en snilleblixt och lyssnade på meddelandet igen - kunde jag ha missuppfattat att de sagt "Hej, vi har INTE ringt in ditt recept"??

 

Nej, det var klart och tydligt inringt och jag susar in på apoteket igen, tre minuter före stängning. Även nu med ett par långsamma damer framför mig i kön, men den här gången tänkte jag inte ge upp förrän avmaskningsmedlet var i min hand. Mycket riktigt fanns medlet där, kliniken hade missat ett "E" i mitt efternamn!! Men på riktigt, kom igen, hur stor är sannolikheten att det finns ett recept till en helt annan Li Åsbring på exakt samma avmaskningsmedel som exakt samma veterinär har ringt in under exakt samma tidpunkt? Think outside the box, snällaste apoteksbiträden! (Tänkte jag för mig själv, i själva verket sa jag typ "Tack snälla du för hjälpen" - är inget fan av att agera i affekt).

 

Hur som helst är jag glad att jag var enveten och gick tillbaks in, Loppan är nu avmaskad i tid inför betessläppet och jag kan pusta ut.

 

Sensmoralen i den här historien borde vara raka motsatsen till mitt livsmotto som följer:

"Skjut inte upp till morgondagen det du kan skjuta upp ytterligare en dag."

 

Skämt åsido. Förutom denna maskmedels-dramatik har jag hunnit med att jobba av massor av "gammalt groll" vilket jag är sjukt nöjd över, och så har jag fått ett superfint och genuint mail från en läsare. Jag blev verkligen otroligt glad, rörd och lite mallig (ocharmigt kanske, men sant). Tusen tack för det, det värmde!

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13179 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 817647 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 834951 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 839690 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar
Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.