Avelsbloggen - Ordningen återställd
NOV
08
2013

Ordningen återställd

Hej!

Idag gick det lite bättre att klättra upp i sadeln! Vi var ensamma i ridhuset och Loppan var förvisso som en liten studsboll, superpigg, men höll ihop sig och stod duktigt still så jag kunde sitta upp!

Väl i sadeln var det full fart framåt, på ett mycket positivt sätt. Loppan var som sagt superpigg och hade minst sagt inga problem med framåtbjudningen idag. För den sakens skull var hon ändå lyhörd för hjälperna och jag kunde tempoväxla henne för minimala hjälper i alla gångarter. Ett riktigt superpass alltså!

Jag började med att skritta fram henne för hand och kunde därför ganska snart börja trava när jag suttit upp, jag tycker det brukar vara det bästa sättet (framför allt när hon har varit lite seg, ingen idé att sitta och klämma fram henne i skritten). Travade sedan längs fyrkanten och checkade av stopp och start, övergick sedan till lite 8:or och diagonaler med tempoväxlingar - ökad steglängd på rakt spår och minskad steglängd på böjt. Fokuserade inte jättemycket på galoppen, men fick ett par fina fattningar. Hon har fortfarande lite svårt med sin stora galopp i ridhuset även om det är klockrent när vi rider ut, ingen idé att pressa fram något utan det får ta den tid det tar för henne att hitta balansen och våga lita på sina egna ben.

Fortsatte sedan med lite skänkelvikningar, den här gången på diagonalen eftersom att hon hade så fin framåtbjudning från grunden. Yttepytte-lite tvärning och beröm för varje steg åt sidan. Hon verkar ha väldigt lätt för detta så det är inget vi behöver traggla med, hon fattar direkt vad som förväntas av henne.

Avslutade med trav på stora serpentinbågar och satt sen av när det kändes som bäst. Vilken härlig känsla, fina häst!

Nöjd & mallig fick Loppan gå typ direkt in i boxen och äta lite havre. Den största belöningen för henne är att slippa bli borstad så det slapp hon = glad häst :) Man hittar sina små knep för varje individ!

Imorgon blir det lastträning för hela slanten, hoppas hon sköter sig lika bra som sist!

Ha en skön kväll med mycket fredagsmys, det ska jag ha!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11559 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 562028 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 579330 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 584069 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv