Avelsbloggen - Sadeldebut!
SEP
25
2012

Sadeldebut!

Hej på er!

 

Kul med så bra respons på tränset, trots att ni än så länge bara fått se en liten del av det. Har provat det som hastigast på Rowan (treåringen) idag men det var dessvärre alldeles för stort...Han är väldigt nätt och på gränsen till cob, så jag ska flörta till mig en lite mer normalstor häst imorgon och prova igen. Tror nog att det måste justeras en del hur som helst, som tur är har de ett identiskt exemplar kvar i Indien så det är nog snabbt förklarat och gjort.

 

Om det inte ser heltokigt ut på hästen imorgon så får ni se en bild på hela tränset :) Jag kan avslöja att det är ett "3-in-1" och med stort fokus på smidighet och funktion rakt igenom!

 

Hur som helst har Loppan fått debutera i ridhäst-skolan på riktigt idag, genom en promenad med sadel på ryggen. I ärlighetens namn har hon faktiskt haft sadel på ryggen en gång förut, därför att jag var tvungen att se om den överhuvudtaget låg bra eller om det var stressigt att köpa en ny. Hon är ju rätt mycket tömkörd så att få en sadel på ryggen istället för tömkörningsdäckel var inget drama direkt.

 

Jag red Rowan och Loppan + mamma gjorde oss alltså sällskap. En tur på 15 minuter på grusväg och i kuperad terräng, helt perfekt unghästrunda. Av Rowan (som är utomordentligt bra inriden på Flyinge) och Loppan är det den sistnämnda som är modig och stursk. Lille Rowan går gärna bakom och låter Loppan visa vägen. Ibland vill han ändå brösta upp sig och gå om henne, men så fort han är före kommer han liksom på att det var en dålig idé och vill krypa tillbaks till sista plats i ledet. Jag tror han kommer växa i sig själv i sinom tid, han får gärna ta stöd i Loppans bastanta rumpa tills han känner sig mer trygg med att vara först.

 

Loppan i sadel, ingen konst! Hon har dragit iväg rejält i höjd, måste mäta henne snarast!!!

 

Ni har väl förresten inte missat min artikel med fantastiska Malin Rinné i senaste Hippson Magazine? Hon berättar om hur hon lägger upp träningen från och med nu fram till treårstest i vår för sina nuvarande 2,5-åringar! En superinspirerande och otroligt duktig unghästutbildare, jag har alltid varit ett stort fan av henne!

 

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26015 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 563540 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 580842 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 585581 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv