Avelsbloggen - Senaste Hippson + ridning idag
APR
22
2013

Senaste Hippson + ridning idag

Hej!

 

I senaste Hippson kan ni läsa ett omfattande reportage som jag har skrivit med bildmaterial från Indien, där jag var med PS of Sweden i höstas för att designa klart mitt unghästträns. Det handlar bland annat om hur man faktiskt kan vara en medveten konsument även av ridsportprodukter, något som börjar bli mer och mer på tapeten i alla fall i mina kretsar. Själv har jag faktiskt blivit en riktigt "jobbig" kund och vill alltid veta var produkten tillverkas och under vilka omständigheter, i alla fall för det mesta och framför allt när det gäller läder- och textilprodukter.

 

 

Alla företag jag har varit i kontakt med har varit riktigt serviceminded och har inga problem att tillmötesgå frågeställningar, så man är egentligen bara en mailkonversation iväg från att vara med och göra skillnad, starta en lite mer medveten trend! Do it!

 

 

Lite roligt är att i samma nummer avslöjas att Revolutionserien, där mitt unghästträns Teenage Revolution ingår som en av tre modeller, vann silver i Hippsons tävling "Årets ridsportprodukt". Det designades alltså delvis färdigt på plats i Indien, där bilderna till reportaget är tagna.

 

--------------------------------

 

Ikväll ska jag rida lite på Loppan, jag tänkte inviga vår underbara utebana som har töat fram nu. Den är riktigt stor och därmed unghästvänlig eftersom att man hinner få upp bra styrfart innan man måste svänga igen :) Hoppas Loppan håller samma kvalité som igår och bara går in och dominerar, då behövs inte heller så många ridtillfällen innan treårstestet. Tänkte bara passa på att rida ut lite ett par dagar i solskenet och sen vill jag att vår tränare kommer och spetsar tänket en sista gång före eldprovet, men så mycket mer än så behövs nog inte om Loppan är lika duktig som före vilan.

 

Istället ska vi som sagt träna lite visning för hand och så kanske vi kör någon lastträning innan vi ska åka på riktigt. Jag tycker att det är otroligt viktigt att inte tjata ihjäl dem med för mycket "samma samma", samtidigt som alla naturligtvis måste känna sig väl förberedda och säkra på allt som förväntas.

 

Istället för att nöta med träning ska fokus ligga på att nöta bort päls, nu jäklar ska den väck :)

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15432 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 782222 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 799525 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 804263 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv