Avelsbloggen - Sista dagen på Runsten
MAJ
05
2012

Sista dagen på Runsten

Ja, i dag är det Loppans sista dag i lösdriften på Runsten. Om det gick skulle jag gärna ta med mig hela flocken på sommarbete, jag älskar Loppans två bästa tjejkompisar också.

 

De får dock dessvärre stanna kvar när vi i morgon (förhoppningsvis) 12.30 rullar ut från parkeringen mot nya äventyr. Innan dess ska transporten få nya däck, allt ska vara inpackat i mitt minimala bagageutrymme, Loppan ska vara ren och fin och fått på sig sitt nya svansskydd som jag hoppas att hon accepterar. Vi har ju redan hunnit åka rätt mycket transport i och med hovbölden och Loppan står som en klocka, förutom att hon gärna trycker rumpan mot bommen. Förmodligen har hon lite svårt att hitta balansen än och det är väl en vanesak, men i alla fall vill jag gärna ha ett svansskydd på så att hon slipper riskera trycksår på svansroten. Vi får väl se om hon tycker det är en bra idé eller ej :)

 

Klockan två är planen att vi ska släppa ut dem, jag lovar att ha filmkameran i högsta hugg. Jag såg hingstsläppet från samma gård förra helgen (på film) och det var ungefär så odramatiskt som det kan bli. Unghingstarna blev släppta och - började äta. Jag hoppas att ungstona levererar bättre underhållning, men det är tveksamt! Loppan är ett matvrak så om ingen annan tar initiativet till bus så kommer hennes fokus definitivt vara på gräsbacken.

 

Jag har förresten säkrat ridningen för hela sommaren också, jag bestämde mig för att det helt enkelt inte funkar att rida lite sporadiskt då och då längre. Jag känner att jag dessutom måste vara i bästa tänkbara form när det blir dags för Loppan i höst! Sagt och gjort, jag kontaktade min gamla unghästmentor som har ett ställe inte långt ifrån där Loppan ska gå på bete och hon hade flera hästar till mig att rida i sommar! Helt underbart - nu ska jag komma i ridform igen!

 

Minns ni förresten hur jag rasade mot ASVH i ett inlägg för länge sen, för att de hade en sjukt ouppdaterad websida med felaktig information om en kurs jag ville gå? Den stod under "Nyheter" men var över ett år gammal och gick inte längre att anmäla sig till. Nu har de återigen öppnat anmälan och jag ska gå webkursen "Din väg till föl", ska bli superintressant att intensivplugga lite avelskunskap! Pluspoäng till ASVH!

Ett hett tips till andra avelsintresserade: http://www.asvh.se/utbildning/web-utbildning

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 15878 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 781352 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 798655 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 803393 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv