Avelsbloggen - Stormig lägesrapport
JUN
02
2012

Stormig lägesrapport

Idag är det storm! Hörde på radion att det rapporterats om en tornado på Hallandskusten, jag tror nog att den tagit en sväng förbi södra Stockholm också för det låg nedfällda träd på vägarna hem. Loppan hann vara ute en stund i sin sjukhage på förmiddagen men fick gå in till lunch. I vanliga fall är jag inte särskilt knusslig, men eftersom hon står ensam och oskyddad för blåst och nederbörd var det inget alternativ att ha henne ute. Hon var nog glad över att komma in, frågan är bara hur snabbt hon glömmer ovädret ute och blir understimulerad i boxen istället - det får bli ett senare problem.

 

Hur som helst så är svullnaden ganska mycket densamma, men jag tycker nog att hon rör sig bättre bak. Nu böjer hon liksom igenom istället för att "hasa" fram (blev en oplanerad ordvits där!), väldigt stor skillnad. Däremot är hon dessvärre fortfarande riktigt öm i framhovarna, det blev bättre först men sen kom regnet och med det leran = lerinpackat grus i hovarna, inte skönt alls. Ur den aspekten är det också bättre att hon får stå inne med rena hovar på mjukt och torrt underlag. Håller även på att konsultera min vanliga hovis lite grann, han vet ju hur hennes hovar är i normalfall och hur de fungerar.

 

Hanteringsmässigt är hon magisk, så jäkla snäll. Inga problem att varken leda, ställa upp igången, fixa hovar på eller ge penicillin. Detta trots att hon faktiskt inte bara är på ett, för henne, helt nytt ställe, hon har även fram tills nu varit ute dygnet runt i över ett halvår med allt vad det innebär - i flock = sociala behovet uppfyllt, i ständig rörelse/mental och fysisk stimulans samt friheten att själv sätta dagsrutiner. Dessutom har hon just nu ont! En guldstjärna får hon definitivt även om hon tappar humöret/tålamodet ibland (fuxsto-syndrom, helt vanligt unghästbeteende eller en kombination av båda:) ), för trots att hon kan sura till så tar hon verkligen en tillsägelse och sen är det bra med det. Jag är dessutom lite glad att hon inte är helt apatisk och disträ, då hade jag varit orolig över det osunda beteendet istället.

 

Tur att jag tycker hon är både finast och bäst, trots att hon verkar vara lite av ett måndagsexemplar! Eller så har vi nu snart fyllt vår kvot och så håller hon sig skadefri resten av livet - tänk om det kunde vara så rättvist!

 

Nåväl, nu hoppas jag att hon håller sig OK under morgondagen också och sen kommer veterinären på måndag. Ska bli skönt att konsultera honom lite i hur vi går vidare (både med hovar och has), även om det är bättre nu skulle det kanske vara skönt att röntga hasen "just in case". Time will tell!

 

Ha en fortsatt skön helg i ruskvädret!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 16574 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Dräktig!

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 519833 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

En liten paus...

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 537138 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Update

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 541871 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv